Agenda ONG Timiş
Ianuarie 2005, Nr. 2
Dragi prieteni,
   

Centrul Euroregional pentru Democratie deruleaza in prezent proiectul Pro communitas, implementat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul PHARE 2003 - Consolidarea Societatii Civile in Romania, Dezvoltarea Sectorului ONG.

Scopul proiectului este de a consolida parteneriatul local dintre cetateni - organizatii neguvernamentale si autoritatile publice locale in vederea identificarii si rezolvarii problemelor cu care se confrunta comunitatea. Proiectul se adreseaza organizatiilor neguvernamentale din Timisoara, cetatenilor municipiului Timisoara si reprezentantilor alesi la nivelul Primariei si Consiliului Local, Consiliului Judetean si Prefecturii Timis.

Una din activitatile proiectului consta in editarea buletinului electronic informativ lunar Agenda ONG Timis. Acesta va cuprinde urmatoarele rubrici:

  • Activitati si evenimente: informatii cu privire la activitatile ce urmeaza sa fie desfasurate de catre organizatiile neguvernamentale din judetul nostru in luna urmatoare (de exemplu, in luna decembrie vor fi culese informatii cu privire la activitati care se vor desfasura in luna ianuarie)
  • Carte de vizita: organizatiile vor avea ocazia sa se prezinte, sa isi faca cunoscute obiectivele, proiectele, rezultatele, etc. (rubrica nu va depasi o pagina format A4, caractere de 12, font Times New roman)
  • Hotarari ale Consiliului Local si ale Primariei Timisoara
  • Diverse: oportunitati de finantare, resurse pentru sectorul ONG, etc.

Pe aceasta cale va invitam sa va alaturati demersului nostru de promovare a ONG-urilor in comunitate. Organizatiile care doresc ca proiectele si activitatile lor din luna februarie sa fie cuprinse in acest buletin sunt rugate sa ne trimita o prezentare a acestora pe adresa de e-mail agendaong@regionalnet.org. Mentionati numele si datele de contact ale organizatiei, data si locul de desfasurare a evenimentului si o descriere a acestuia. Pentru al treilea numar al Agendei ONG Timis data limita este 27 ianuarie 2006.

Buletinul va fi distribuit pe e-mail ONG-urilor din judet. In limita spatiului disponibil, anunturile vor fi publicate si in ziarul Publitim si pe pagina web a Primariei Timisoara.
Cei care doresc sa nu mai primeasca acest buletin sunt rugati sa trimita un e-mail la agendaong@regionalnet.org cu subiectul unsubscribe.

   
Activităţi şi evenimente
   
Carte de vizită
   
Hotărâri ale Consiliului Local
   
Diverse
   
 
 

Centrul de Asistenta Rurala - Seminar TEP pe tema dezvoltarii rurale in Europa Centrala si de Est
Data desfasurarii: 15 - 16 ianuarie

In Europa Centrala si de Est transformari sociale extinse au avut loc in ultima decada, care au generat saracie si statut dezavantajat pentru mediul rural si pentru populatia din acea zona. Cand analizam caracteristicile principale ale acestor zone, identificam lipsa de advocacy, lipsa unor initiative locale care impiedica dezvoltarea acestor zone. Asadar este necesara sprijinirea comunitatilor locale de a juca un rol activ in dezvoltare.

Pentru a atinge aceste obiective, proiectul tinteste schimb de experiente si bune practici in domeniile:
- Incurajarea initiativelor de dezvoltare locala integrata care sa regenereze comunitatile rurale si care sa creasca competitivitatea sociala a membrilor
- Inlaturarea barierelor si barajelor care impiedica dezvoltarea angajabilitatii comunitatilor locale si a zonelor dezavantajate
- Facilitarea accesului la resurse si servicii pentru intreaga populatie din zonele dezavantajate
- Utilizarea instrumentelor ICT pentru a creste accesul la informatii si cunostiinte a persoanelor dezavantajate.

Parteneri: CELODIN Kht, Ungaria – coordonator, Forum Institute, Slovacia, CpKP, Cehia.

Informatii suplimentare: P-ta Istria nr. 6, Timisoara, Tel: 221470, Fax: 221469. Persoana de contact: Claudia Novac, Coordonator proiect, E-mail: cnovac@rural-center.org

 

  Top
 

Fundatia Pentru Voi - Extinderea serviciilor de zi pentru adulti cu dizabilitati intelectuale
Data desfasurarii: ianuarie

Fundatia Pentru Voi va implementa perioada 1 decembrie 2005 - 30 noiembrie 2006 proiectul 'Extinderea serviciilor de zi pentru adulti cu dizabilitati intelectuale'. Acesta este finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare cu 81.500 EURO, face parte din componenta 5 Acces social.

Proiectul are ca scop extinderea si dezvoltarea serviciilor de zi oferite de Fundatia Pentru Voi si diseminarea acestui model de buna practica la nivel national. Parteneri in proiect sunt Primaria Municipiului Timisoara si Federatia Nationala a Organizatiilor pentru Persoane cu Dizabilitati Intelectuale Incluziune.

'Serviciile comunitare au fost dezvoltate in ultimii ani in principal pentru copii. Adultii cu dizabilitati intelectuale sunt discriminati fara nici o sansa de integrare in comunitate si unul din motive este lipsa serviciilor adecvate. Cea mai dezavantajata categorie este cea a persoanelor cu dizabilitati multiple si severe, care sunt excluse intre exclusi.' a declarat Laila Onu, director executiv al fundatiei.

Unicul serviciu disponibil pentru adultii cu dizabilitati intelectuale in Timisoara este centrul Pentru Voi, parteneriat public-privat intre Consiliul Local al Municipiului Timisoara si Fundatia Pentru Voi. Prin proiect se va construi o noua cladire special amenajata pentru a satisface nevoile sporite ale persoanelor cu dizabilitati severe si asociate in care va functiona un centru de zi cu 40 de locuri. In actuala cladire a centrului Pentru Voi vor functiona atelierele centrului si serviciul de angajare in munca sprijinita, care vor deservi 90 de persoane.

Comisarul European pentru Afaceri Sociale Vladimir Spidla a declarat recent: 'Unul din sase europeni din populatia activa are o forma de dizabilitate. In spatele statisticilor se afla oameni care incearca sa-si traiasca viata si sunt nevoi pe care autoritatile publice trebuie sa le satisfaca din resursele disponibile. Sper ca Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati va convinge oamenii ca 'a trai impreuna' nu e un slogan, ci o investitie in viitor'.

Pentru diseminarea modelului de buna practica existent la Timisoara in domeniul serviciilor comunitare se va edita un Ghid al serviciilor de zi in 500 exemplare urmand a fi distribuit furnizorilor de servicii din tara si vor fi organizate o conferinta nationala si mai multe vizite de studiu.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, Tel: 228062, E-mail: laila@pentruvoi.ro. Persoana de contact: Laila Onu, Director executiv

 

  Top
 

Fundatia Timisoara ’89 – Anunt umanitar al Serviciului de urgente sociale
Data desfasurarii: ianuarie

Serviciul de urgente sociale apeleaza la cetatenii municipiului Timisoara pentru a le semnala cazuri si situatii care necesita interventie si ajutor imediat, in special familii si persoane in situatie de criza. Orice persoana ajunsa intr-o situatie dificila si care are nevoie de ajutor imediat sau consiliere pentru a putea depasi momentul de criza in care se afla este rugata sa contacteze serviciul specializat al fundatiei.

Informatii suplimentare: Spl. N. Titulescu nr. 2, Timisoara, Tel/fax: 493409 (zilnic intre orele 9-16 sau in restul timpului mesaj telefonic), E-mail: tim89@mail.regionalnet.org

 

  Top
 

Fundatia Pentru Voi – Post de coordonator de proiecte
Data desfasurarii: 23 ianuarie

Fundatia Pentru Voi din Timisoara anunta concurs pentru ocuparea postului de coordonator proiecte.

Cerinte:
- Studii superioare de lunga durata
- Cunoasterea foarte buna a limbii engleze (scris si vorbit)
- Cunostinte si experienta in managementul proiectelor
- Capacitatea de a lucra individual si in echipa

Oferim:
- Salariu motivant
- Instruire si traininguri interne si internationale
- Posibilitatea de a lucra intr-o echipa competitiva
- Cooperare cu organizatii nationale si Internationale.

Scrisoarea de intentie si CV-ul se vor trimite prin fax sau e-mail pana in data de 23 ianuarie 2006. Doar candidatii selectati vor fi contactati.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, Tel: 228062, Fax: 0356 421215, E-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro

 

  Top
 

Centrul Euroregional pentru Democratie – Recrutare trainer
Data desfasurarii: 23 ianuarie

Centrul Euroregional pentru Democratie organizeaza un atelier de lucru (4 zile) pe tema audierilor publice in vederea aplicarii LEGII nr. 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparenta decizionala in administratia publica. Aceasta activitate este componenta a programului 'Guvernare locala transparenta prin informare si consultare reciproca', program realizat cu sprijinul Uniunii Europene, prin programul Phare 2003 - Consolidarea Societatii Civile in Romania.

Criterii:
- pregatire juridica/administratie publica sau experienta semnificativa in domeniu
- implicare in proiecte care au vizat administratia publica
- disponibilitatea de a lucra cu ONG pe termen lung
- experienta de formator
- abilitati avansate de comunicare interpersonala.

Persoanele interesate sa desfasoare aceasta activitate de instruire sunt rugate sa trimita un curriculum vitae cu fotografie, o scrisoare de intentie si doua recomandari la contactele de mai jos. Data limita este 23 ianuarie 2006. Numai candidatii selectati vor fi contactati.

Informatii suplimentare: str. Semenic nr. 10, Timisoara, fax: 0256 436633, E-mail: vgherhes@regionalnet.org, zbereczki@regionalnet.org

 

  Top
 

Centrul de Asistenta Rurala - Prima intalnire de proiect CAERA
Data desfasurarii: 25 - 29 ianuarie

CAERA (Curriculum for Adult Education in Rural Areas) intentioneaza sa implementeze 'Strategia europeana de educatia adultilor in mediul rural prin intermediul TeleCentrelor' (principalul produs al proiectului numarul 90601-CP-1-2001-1-RO-GRUNDTVIG-G1 intitulat SAERA - www.saera.org) printr-un set de cursuri si activitati de suport pentru persoanele din mediul rural european.

Educatia de-a lungul vietii reuneste activitati de invatare cu scop personal, civis si social si de asemenea aspecte legate de angajabilitate. Educatia poate avea loc in diverse medii, putand fi formala sau nu. Educatia de-a lungul vietii presupune investie in oameni, promovarea acumularii de cunostiinte de baza, extinderea invatarii inovative si flexibile. Scopul este a oferi adultilor acces egal si deschis la oportunitati de invatare si experiente educationale in Europa.

Scopul proiectului CAERA este de a atinge o cooperare Europeana in domeniul educatiei continue pentru adultii din mediul rural prin elaborarea unui curriculum pilot cu impact local, national si European.

Parteneri: MTU SIKSALI ARENDUSSELTS - non-profit organisation Siksali Development Centre, Estonia, Complex of Schools of Continuing Education in Krosno, Polonia, The Wojciech Korfanty Center of Continuing Education in Bytom, Polonia, FASE, Spania, EPLEFPA - Public College, Franta, Telehaz Association, Ungaria, ISAI Ltd, Itä-Suomen Aikuisinstituutti, Finlanda, Wizard Project Solutions, Marea Britanie.

Informatii suplimentare: P-ta Istria nr. 6, Timisoara, Tel: 221470, Fax: 221469. Persoana de contact: Claudia Novac, Coordonator proiect, E-mail: cnovac@rural-center.org

 

  Top
 

Fundatia Pentru Voi - Jocurile locale Special Olympics, Editia a II-a
Data desfasurarii: 28 ianuarie

Fundatia Pentru Voi invita toate organizatiile si institutiile interesate sa participe sambata, 28 ianuarie, la Sala Olimpia din Timisoara la cea de-a doua editie a Jocurilor locale Special Olympics.

Special Olympics este o competitie organizata pentru persoane cu dizabilitati intelectuale si a fost initiata in 1968 de Eunice Kennedy Shirver, sora presedintelui J.F. Kennedy. In prezent mai mult de un milion de sportivi din 160 de tari sunt implicati in organizarea si desfasurarea acestor competitii sportive.

La Timisoara, jocurile locale au fost organizate pentru prima data in 2 decembrie 2004 de catre Fundatia Pentru Voi cu sprijinul comunitatii locale de afaceri. Anul acesta competitia este sprijinita financiar de SC Alcoa Fujikura SRL din Arad si respecta in continuare filozofia si regulile Special Olympics International.

Pentru a obtine regulamentul competitiei si a va informa despre datele tehnice ale acestuia, va rugam sa ne contactati.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, Tel: 228062, Fax: 0356 421215, E-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro

 

  Top
 

Fundatia Pentru Voi - Cornuri proaspete de dimineata
Data desfasurarii: ianuarie

Dupa cum stiti, Fundatia Pentru Voi administreaza la Sacalaz o brutarie la care lucreaza trei persoane cu dizabilitati de intelect. Acolo se fac cornuri cu sare si cu ciocolata, de luni pana vineri, la incredibilul pret de 0.5 RON (5000 ROL) bucata.

Sunt bune, sunt proaspete, sunt ambalate individual, sunt fara E-uri si merg bine la cafeaua de ora 10 si le putem si livra, la job sau la domiciliu la o comanda de minim 15 cornuri!

Ar fi frumos ca, delectandu-va cu ceva bun, sa contribuiti si la bunul mers al primei brutarii unde lucreaza tineri cu dizabilitati intelectuale. Asadar invitam toate persoanele interesate sa devina clienti fideli brutariei de la Sacalaz. Comenzile se pot face cel tarziu cu o zi inainte. Plata se face la livrare! Pofta mare!

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, Tel: 228062, E-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact: Roxana Damaschin

 

  Top
 

Asociatia de cercetari social - politice Dynamis - Pretext 2, revista de cultura social-politica
Data desfasurarii: ianuarie

Dynamis, Timisoara, a lansat numarul doi al revistei de cultura social-politica Pretext.

Numarul doi aduce un plus de maturitate in interiorul paginilor revistei, precum si un format bilingv (romana si engleza).

Pretext 2 este o editie europeana, cu articole semnate de masteranzi ai University of York (UK), precum si licentiati si studenti la stiinte politice in Timisoara.

Tematica acestui numar este data de teoriile democratiei, dar Pretext 2 propune si cateva analize de caz.

Revista poate fi citita doar in format electronic, la adresa de internet http://www.pretext.3x.ro. Articolele pot fi descarcate in format pdf de pe situl revistei, la adresa http://www.pretext.3x.ro/doi.htm.

Informatii suplimentare: Str. Sirius nr. 1B bl. 93 sc. D ap. 8, Timisoara, Tel: 0741 576452, E-mail: dynamis_tm@yahoo.com, Website: www.dynamis.3x.ro. Persoana de contact: Sergiu Florean

 

  Top
 

Asociatia PRO IMPACT 21 Timisoara

Asociatia Pro Impact 21 este o organizatie neguvernamentala infiintata in mai 2003 la initiativa unui grup de tineri cu experienta in actiuni sociale si comunitare.

Scopul asociatiei este unul social si umanitar, de ajutorare a categoriilor defavorizate social, in special a copiilor si a tinerilor, si consta in sprijinirea, organizarea si desfasurarea de activitati care sa contribuie la dezvoltarea morala si materiala, in scopul ridicarii standardului de viata.

Obiectivele asociatiei sunt:
1. Organizarea si realizarea de actiuni prin care se urmareste oferirea de sprijin si suport categoriilor de persoane dezavantajate, precum si implicarea tinerilor in asistarea acestor categorii
2. Sensibilizarea comunitatii prin activitati de promovare a drepturilor omului, cu referiri si implicatii in problemele sociale existente
3. Promovarea ideilor de voluntariat in comunitate
4. Promovarea unor metode si alternative pentru dezvoltarea capacitatii sociale a membrilor asociatiei, insistand totodata asupra aspectelor umane ca:
- Socializare
- Cooperare
- Solidaritate
- Spirit critic in scopul dezvoltarii valorilor unei societati democratice
5. Dezvoltarea relatiilor si cooperarii cu alte organizatii guvernamentale sau neguvernamentale din tara si strainatate
6. Oferirea de servicii de suport social unor categorii dezavantajate social, prin promovarea unor proiecte cu caracter umanitar.

Servicii oferite in cadrul asociatiei:
- Servicii de educatie nonformala si informare prin care se urmareste oferirea unui suport informational cu privire la diferitele teme sociale cu importanta locala, nationala si internationala, in folosul unor categorii de persoane dezavantajate pe plan social, economic si cultural. Beneficiarii directi sunt: 50 de tineri voluntari, 20 de tineri din Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Timisoara, 20 de tineri fara adapost din Azilul de noapte 'Pater Jordan', 20 de elevi ai Scolii Generale cu clasele I-VIII 'Sfanta Maria' din Timisoara, 33 minori ai Centrului de Reabilitare Buzias si 35 elevi ai Scolii Generale Belint.

- Servicii de ludoterapie care se desfasoara in cadrul Sectiei de Pneumoftiziologie a Spitalului Louis Turcanu din Timisoara. Aici a fost amenajat si dotat un centru de terapie prin joaca, care functioneaza inca din noiembrie 2002 si in care au loc zilnic activitati cu copiii internati. Scopul serviciului este oferirea de servicii de educatie non-formala prin intermediul unor activitati de terapie prin joaca in scopul dezvoltarii sociale si a imbunatatirii calitatii vietii copiilor si adolescentilor, prin reducerea efectelor negative ale spitalizarii.

- Servicii pentru persoanele fara adapost prin care se urmareste imbunatatirea calitatii vietii persoanelor fara adapost din Timisoara prin servicii de suport psihosocial, educatie pentru sanatate, activitati socio-culturale si donatii materiale, precum si promovarea respectarii drepturilor constitutionale, dorindu-se reintegrarea lor in cadrul societatii. Beneficiari directi sunt 20 de copiii ai strazii.

- Servicii pentru copii cu neoplasm prin care se urmareste crearea unor alternative de suport psihosocial si medical pentru copiii cu diferite forme de neoplasm si pentru familiile acestora. Pentru aceasta s-a decis formarea unor grupuri de sprijin pentru parinti, oferirea de sedinte de consiliere individuala si de grup pentru copiii bolnavi si pentru parintii acestora, selectarea unui numar de zece cazuri sociale cu tratament costisitor, care vor beneficia de servicii medicale de specialitate in Spitalul din Barcelona prin partenerii Pro Impact 21 de acolo. Beneficiarii directi: 11 copii cu diferite forme de neoplasm.

- Servicii de schimb international. Scopul acestor servicii este desfasurarea de proiecte care contribuie la procesul educativ al tinerilor, intr-o maniera nonformala, si la constientizarea lor asupra contextului european si international, in general. Beneficiari directi: 50 de membrii ai Asociatiei Pro Impact 21, voluntari, studenti ai Catedrei de Asistenta Sociala.

- Servicii de voluntariat. Aceste servicii au o mare importanta, prin faptul ca desfasurarea tuturor celorlalte activitati depind in mare masura de cantitatea si calitatea voluntarilor recrutati, instruiti si repartizati in diferite activitati de catre coordonatorii acestui departament. In anul 2005 Asociatia Pro Impact 21 a beneficiat de implicarea unui numar de 30 de voluntari.

Contact: Str. Pades nr.11 bl.A23 ap.1, Tel/fax: 0256/211985, 0356/802077, E-mail: proimpact21@portal.ro, Website: www.proimpact21.lx.ro. Persoana de contact: Cosmin Goian, Presedinte

 

  Top
 

Hotarari ale Consiliului Local din luna Decembrie 2005 (46 hotarari)
Data desfasurarii: decembrie 2005

· 454/20.12.2005 privind lansarea unei emisiuni de obligaţiuni municipale pe piaţa internă de capital în valoare de 1500 miliarde lei, cu o maturitate de maxim 20 ani pentru realizarea obiectivelor de investiţii de interes local din Municipiul Timişoara
· 455/20.12.2005 privind garantarea unui credit bancar de către S.C. Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. cu imobilele, din sediul secundar al societăţii, situate în Timişoara, str. Piatra Craiului nr. 3
· 456/20.12.2005 privind aprobarea asocierii consiliilor locale ale municipiilor şi oraşelor judeţului Timiş cu Consiliul Judeţean Timiş în vederea promovării proiectului 'Alimentare cu apă, canalizare şi epurare ape uzate în judeţul Timiş' pentru obţinerea finanţării din Fondurile de Coeziune ale Uniunii Europene
· 457/20.12.2005 privind aprobarea asocierii consiliilor locale ale municipiilor şi oraşelor judeţului Timiş cu Consiliul Judeţean Timiş în vederea promovării proiectului 'Sistem integrat de gestiune a deşeurilor menajere în judeţul Timiş'
· 458/20.12.2005 privind înaintarea către Guvernul României a propunerii de emitere a unei Hotărâri de Guvern privind trecerea din domeniul public al Statului şi din administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor în domeniul public al municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara a unei părţi din imobilul Cazarma 3178 situată în municipiul Timişoara, str. Sever Bocu nr.11-13
· 459/20.12.2005 privind vânzarea locuinţelor proprietatea privată a Primăriei Municipiului Timişoara
· 460/20.12.2005 privind indexarea taxei de concesiune pentru terenurile din domeniul public si privat al Municipiului Timisoara
· 461/20.12.2005 privind reglementarea distribuţiei prin cablu a programelor TV de către societăţile de profil din Municipiul Timişoara
· 462/20.12.2005 privind înregistrarea în evidenţa contabilă a mijloacelor fixe aparţinând domeniului public al municipiului Timişoara a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, denumit SAD1, situat în Timişoara str. Mureş 'Complex Comercial' înscris în CF IND 142290 TOP 26301/1/1/1/I Timişoara
· 463/20.12.2005 privind schimbul de proprietăţi, clădiri şi terenuri aferente, între Primăria Municipiului Timişoara şi Parohia Romano - Catolică din Timişoara IV (Iosefin) - Episcopia Romano-Catolică din Timişoara
· 464/20.12.2005 Privind aprobarea proiectului reţelei şcolare şi preşcolare pentru anul şcolar 2006/2007
· 465/20.12.2005 privind atribuirea prin negociere cu o singură sursă a executării lucrărilor de reparaţii construcţii şi instalaţii în regim de avarie, urgenţe la obiectivele edilitare, locuinţe, spitale şi instituţiile de învăţământ (şcoli, licee, grădiniţe) preluate de Primăria Municipiului Timişoara prin Protocol, către SC 'Administrarea Domeniului Public' SA
· 466/20.12.2005 privind înfiinţarea Serviciului Pentru Protecţia Copilului şi Familiei prin reorganizarea Centrului de Tranzit pentru Minori 'Sf. Nicolae'
· 467/20.12.2005 privind schimbarea denumirii Serviciului Public pentru Asistenta Speciala in Serviciul pentru Protectia Persoanelor cu Handicap si aprobarea Organigramei si a Statului de Functii
· 468/20.12.2005 privind schimbarea denumirii 'Centrului Comunitar de Asistenţă Socială-Timişoara' în 'Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Municipiului-Timişoara' şi aprobarea Organigramei, a Statului de funcţii şi a funcţiilor publice
· 469/20.12.2005 privind întocmirea contractului de închiriere pentru spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din Timişoara, str. 3 August 1919 nr. 21
· 470/20.12.2005 privind întocmirea contractelor de închiriere pentru spaţiul cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din Timişoara, str. Alba Iulia nr. 2
· 471/20.12.2005 privind organizarea si desfăşurarea jocurilor de artificii in municipiul Timisoara
· 472/20.12.2005 privind avizarea constructiilor speciale care nu vor fi supuse impozitului pe constructii apartinand REGIEI AUTONOME DE TRANSPORT TIMIŞOARA
· 473/20.12.2005 privind aprobarea de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun în municipiul Timişoara, pentru luna ianuarie 2006 unui număr de 3908 persoane cu handicap accentuat, grav şi asistenţii personali ai acestora
· 474/20.12.2005 privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între Primăria Municipiului Timişoara şi Regia Autonomă de Transport Timişoara pentru acordarea unor înlesniri la costul abonamentelor pe mijloacele de transport în comun în municipiul Timişoara în anul 2006
· 475/20.12.2005 privind aprobarea valorii devizului general pentru lucrarea: 'Modernizare str. I. Nemoianu, Blv. Regele Ferdinand, Blv. 16 Decembrie - Reabilitare Pod Traian'
· 476/20.12.2005 privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi realizarea obiectivului de investiţie 'Extinderea reţelei date/voce şi implementarea proiectului de infrastructură software reţea la sediul Primăriei Municipiului Timişoara
· 477/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de canalizare - strada Călimăneşti (zona Tazlău)' - municipiul Timişoara
· 478/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă şi canalizare - strada Fragilor' - municipiul Timişoara
· 479/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă şi canalizare - zona Blaşcovici' - municipiul Timişoara
· 480/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă - strada Calistrat Hogaş şi strada George Topârceanu' - municipiul Timişoara
· 481/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de canalizare - strada Corneliu Baba' - municipiul Timişoara
· 482/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă şi canalizare - zona Lidia-Mureş' - municipiul Timişoara
· 483/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă şi canalizare - zona Câmpului I' - municipiul Timişoara
· 484/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de canalizare - strada Steaua(parţial)' - municipiul Timişoara
· 485/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă şi canalizare - strada Lămâiţei' - municipiul Timişoara
· 486/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă şi canalizare - strada Intrarea Ardealului' - municipiul Timişoara
· 487/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de canalizare - strada Gospodarilor' - municipiul Timişoara
· 488/20.12.2005 privind aprobarea studiului de fezabilitate 'Extindere reţea de apă şi canalizare - strada Calea Martirilor' - municipiul Timişoara
· 489/20.12.2005 privind aprobarea Studiului de fezabilitate 'Sistem major de canalizare - str. Muzicescu-zona Urseni'
· 490/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal 'Amplasare staţie ecologică de preparat betoane', pe DN 59A, km.4+350, la sud de acesta, extravilan Timişoara
· 491/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Amplasare spaţiu de învăţământ' - strada Ioan Mureşan nr. 15, Timişoara
· 492/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Parcelare teren', strada Lacului, nr. 1, Timişoara
· 493/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Construire hală producţie', strada Sulina nr. 22, Timişoara
· 494/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Reabilitare, refuncţionalizare clădire cinema şi construire clădire 2S+D+P+3E+Ep in incintă', Strada 3 August 1919, nr. 2, Timişoara
· 495/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Locuinţe colective şi funcţiuni complementare', strada G. Alexandrescu, Timişoara
· 496/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Construire hală depozitare - Zona Freidorf, nr. top 545/4/1', Timişoara
· 497/20.12.2005 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Construire spălătorie auto', strada Sever Bocu, nr. 84, Timişoara
· 498/20.12.2005 privind transmiterea in administrarea Regiei Autonome de Transport Timisoara a 5 autobuze, proprietatea privata a Municipiului Timisoara, pentru asigurarea transportului urban de calatori
· 499/20.12.2005 privind organizarea 'Revelionului persoanelor de vârstă a treia' de către Casa de Cultură a Municipiului Timişoara

(http://www.primariatm.ro/hcl.php?data=2005-12-01)

 

  Top
 

Primaria Timisoara – Bugetul pe anul 2006 in dezbatere publica

Primaria Municipiului Timisoara organizeaza joi, 19 ianuarie 2006, incepand cu ora 10, in Sala de Consiliu a institutiei, o dezbatere publica pe marginea a patru proiecte de hotarare, dupa cum urmeaza:

1. Proiect de hotarare privind aprobarea bugetului Primariei Municipiului Timisoara pe anul 2006
2. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Spalatorie Auto' - Calea Torontalului nr. 34, Timisoara
3. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Cladire birouri P+1E', str. Bacalbasa, nr. 16, Timisoara
4. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Locuinte colective si functiuni complementare', top Cc 527/1/2 si top Cc 527/1/3, str. Gr. Alexandrescu - Inel IV.

Proiectele au fost afisate la sediul Primariei si pot fi studiate si pe site-ul www.primariatm.ro. Pana la dezbaterea publica, toti cei interesati pot face si propuneri scrise cu privire la aceste materiale, pe care le vor trimite catre Biroul Relatii Publice al Primariei - cam. 120, in format electronic - la adresa adrians@primariatm.ro, sau prin fax, la nr. 0256/204.886. Persoana de contact: Adrian Schiffbeck

 

  Top
 

Primaria Timisoara – Intalnire a consiliului de cartier Iosefin - Dambovita

Joi, 19 ianuarie 2006, incepand cu ora 17, va avea loc o noua intalnire a consiliului consultativ de cartier din zona Iosefin - Dambovita. Intalnirea cetatenilor din aceasta zona se va desfasura la Colegiul National Banatean, de pe Bd. 16 Decembrie 1989 din Timisoara.

La intalnirea precedenta, membrii acestui consiliu de cartier au avut ca invitati reprezentantii Biroului Transport din cadrul Primariei, discutiile axandu-se pe aspecte care tin de circulatie si finalizandu-se cu inaintarea unor propuneri concrete catre comisia de circulatie.

In cadrul intalnirii de joi, se va discuta cu reprezentanti ai Primariei, Regiei Autonome de Transport si SC Piete SA despre problemele din cartier legate de piete si transportul in comun.

Primar,
Gheorghe CIUHANDU
(cititi comunicatul la http://www.primariatm.ro/epress.php?unid=756AA41C99CE3549422570F90038C3DD)

 

  Top
 

Ambasada SUA din Bucuresti - Democracy Small Grants

Cui se adreseaza: organizatiilor neguvernamentale din Romania

Activitati eligibile: activitati in domeniul drepturilor omului, dezvoltarea mass-mediei, educatie civica, reforma sistemului juridic, reforme economice, dezvoltarea institutiilor democratice, promovarea egalitatii de sanse, prevenirea traficului de fiinte umane, lupta anticoruptie.

Buget: Suma maxima/ proiect este de $24,000.

Informatii suplimentare: Website: http://bucharest.usembassy.gov/Embassy/Public_Diplomacy/IRC_DSGP.html, E-mail: ParaschivescuM@state.gov

 

  Top
 

World Bank - Programul de Granturi Mici

Despre program
Programul de Granturi Mici (PGM) sprijina activitatile care sunt legate de angajarea civica prin acordarea de granturi mici care sunt administrate prin intermediul birourilor Bancii Mondiale. PGM sprijina acele activitati care permit cetatenilor sa adopte initiative care sa influenteze obtinerea rezultatelor in dezvoltare. Aceste activitati consolideaza mecanismele de incluziune, responsabilizare si participare precum si parteneriatele cu sectorul public, alte organizatii ale societatii civile si sectorul privat.

Cine poate sa solicite un grant?
Organizatii ale societatii civile care lucreaza pe probleme de dezvoltare. Organizatiile societatii civile trebuie sa aiba o situatie buna, un renume pentru realizari in folosul comunitatii si solvabilitate financiara. Se va acorda prioritate organizatiilor care nu au primit sprijin prin acest program in anii anteriori (organizatiile nu pot primi mai mult de trei granturi intr-o perioada de cinci ani).

Ce tipuri de activitati sunt sprijinite ?
PGM sprijina activitatile ale carui obiectiv primar este angajarea civica. In plus:
· Activitatile pot include, dar nu se limiteaza la organizarea de conferinte si seminarii pentru dezvoltarea abilitatilor si/sau dobandirea de cunostinte; campanii de comunicare pentru influentarea elaborarii politicilor sau eforturi inovatoare in cadrul retelelor pentru construirea capacitatii sectorului privat.
· Activitatea trebuie incheiata in timp de un an de la data acordarii grantului.
· Se va acorda prioritate organizatiilor care nu au fost sprijinite prin acest program in anii anteriori.

Care este volumul granturilor acordate?
Valoarea unui grant poate varia intre 3000 – 5000 dolari SUA. In acest an Biroului Bancii Mondiale din Romania i-au fost alocati 34000 de dolari pentru PGM. PGM finanteaza rar mai mult de jumatate din bugetul propus pentru o activitate. Este deci preferabil ca granturile sa ajute la atragerea unor contributii suplimentare din alte surse. Organizatiile care depun cerere trebuie sa demonstreze in ce masura un grant din partea Bancii Mondiale le poate ajuta sa atraga fonduri de la alti donatori.

Cum se solicita un grant?
Formularele de cerere se pot descarca de pe pagina de Internet a Biroului Bancii Mondiale la adresa: www.worldbank.org.ro la rubrica Programul de Granturi Mici.
Cererile (in limba engleza sau romana) pot fi expediate prin posta sau depuse personal la Biroul Bancii Mondiale din Romania, Bd. Dacia nr. 83, sector 2, Bucuresti, pana la data de 20 februarie 2006 (data postei) cu mentiunea 'Pentru Programul de Granturi Mici'.

 

  Top
 
 
 
Titlul proiectului: Pro comunitas - Finantat prin Programul Phare 2003 Consolidarea Societatii Civile in Romania
Editor: Centrul Euroregional pentru Democratie (agendaong@regionalnet.org)

*Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene
 

Centrul Euroregional pentru Democratie
Semenic nr. 10, 300035 Timisoara, Romania
Tel.: +40 (256) 221 471
Fax: +40 (256) 436 663

www.regionalnet.org

Pentru abonare dati click aici!
Pentru dezabonare dati click aici!