Agenda ONG Timiș
Februarie 2006, Nr. 3
Dragi prieteni,
   

Centrul Euroregional pentru Democratie deruleaza in prezent proiectul Pro communitas, implementat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul PHARE 2003 - Consolidarea Societatii Civile in Romania, Dezvoltarea Sectorului ONG.

Scopul proiectului este de a consolida parteneriatul local dintre cetateni - organizatii neguvernamentale si autoritatile publice locale in vederea identificarii si rezolvarii problemelor cu care se confrunta comunitatea. Proiectul se adreseaza organizatiilor neguvernamentale din Timisoara, cetatenilor municipiului Timisoara si reprezentantilor alesi la nivelul Primariei si Consiliului Local, Consiliului Judetean si Prefecturii Timis.

Una din activitatile proiectului consta in editarea buletinului electronic informativ lunar Agenda ONG Timis. Acesta va cuprinde urmatoarele rubrici:

  • Activitati si evenimente: informatii cu privire la activitatile ce urmeaza sa fie desfasurate de catre organizatiile neguvernamentale din judetul nostru in luna urmatoare (de exemplu, in luna decembrie vor fi culese informatii cu privire la activitati care se vor desfasura in luna ianuarie)
  • Carte de vizita: organizatiile vor avea ocazia sa se prezinte, sa isi faca cunoscute obiectivele, proiectele, rezultatele, etc. (rubrica nu va depasi o pagina format A4, caractere de 12, font Times New roman)
  • Hotarari ale Consiliului Local si ale Primariei Timisoara
  • Diverse: oportunitati de finantare, resurse pentru sectorul ONG, etc.

Pe aceasta cale va invitam sa va alaturati demersului nostru de promovare a ONG-urilor in comunitate. Organizatiile care doresc ca proiectele si activitatile lor din luna martie sa fie cuprinse in acest buletin sunt rugate sa ne trimita o prezentare a acestora pe adresa de e-mail agendaong@regionalnet.org. Mentionati numele si datele de contact ale organizatiei, data si locul de desfasurare a evenimentului si o descriere a acestuia. Pentru urmatorul numar al Agendei ONG Timis data limita este 24 februarie 2006.

Buletinul va fi distribuit pe e-mail ONG-urilor din judet. In limita spatiului disponibil, anunturile vor fi publicate si in ziarul Publitim si pe pagina web a Primariei Timisoara.
Cei care doresc sa nu mai primeasca acest buletin sunt rugati sa trimita un e-mail la agendaong@regionalnet.org cu subiectul unsubscribe.

   
Activități și evenimente
   
Carte de vizită
   
Hotărâri ale Consiliului Local
   
Diverse
   
 
 

Centrul Euroregional pentru Democratie – Consiliile Consultative de Cartier - partenere in luarea deciziilor?
Data desfasurarii: 1 februarie ora 16, Hotel Timisoara, sala Londra

Centrul Euroregional pentru Democratie are placerea de a va invita miercuri, 1 februarie 2006, ora 16, la Hotel Timisoara (sala Londra, parter) la o intalnire cu reprezentantii Consiliilor Consultative de Cartier si ai administratiei publice locale, eveniment ce va avea loc in cadrul programului Pro communitas - realizat cu sprijinul UNIUNII EUROPENE prin Programul Phare Consolidarea Societatii Civile 2003.

Prin organizarea acestei intalniri ce se va desfasura intr-un cadru informal si se va bucura si de prezenta reprezentantilor presei, ne propunem sa dezbatem tema „Consiliile Consultative de Cartier - partenere in luarea deciziilor?”. Discutiile se vor referi la modul in care reprezentanttii administratiei publice locale se consulta cu cetatenii in procesul de elaborare a deciziilor, la procedura de colaborare cu comisiile de specialitate ale Consiliului Local precum si cu compartimentele de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Timisoara. Dorim pe aceasta cale sa analizam situatia actuala si sa identificam noi cai de dialog si consultare intre reprezentantii alesi si cetateni cu scopul de a cunoaste mai bine problemele comunitatii si de implicare a acestora in procesul de elaborarea a deciziilor.

Acest eveniment va fi urmat de un dineu, prilej de cunoastere reciproca si de creare de relatii informale intre participanti.

Informatii suplimentare: Str. Semenic nr. 10, Timisoara, tel: 221471. Persoana de contact: Vasile Gherhes, Manager proiect (e-mail: vgherhes@regionalnet.org)

 

  Top
 

Centrul Euroregional pentru Democratie - Conferinta si Targul turistic si cultural transfrontalier Szentes - Faget
Data desfasurarii: 3 – 4 februarie

Centrul Euroregional pentru Democratie (CED), in parteneriat cu Primaria orasului Szentes si Primaria orasului Faget organizeaza Conferinta si Targul turistic si cultural transfrontalier Szentes - Faget ce se vor desfasura in perioada 3 – 4 februarie in Szentes, Ungaria.

Obiectivele conferintei si ale targului sunt cresterea economica a regiunii printr-un numar mai mare de parteneriate intre promotorii activitatilor turistice si atragerea de turisti si investitori la nivel transfrontalier.

La eveniment vor participa reprezentanti ai institutiilor publice si promotori ai activitatilor turistice din zona Szentes (Ungaria) si zona Faget (Romania).

Proiectul este realizat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul Phare CBC Romania - Ungaria – Fondul comun al proiectelor mici 2003.

Informatii suplimentare: Str. Semenic nr. 10, Timisoara, Tel: 221471, E-mail: zbereczki@regionalnet.org. Persoana de contact: Zoltan Bereczki, coordonator proiect

 

  Top
 

Serviciul de Formare-Integrare Profesionala – APEL Timisoara – Post asistent de proiect
Data desfasurarii: 6 februarie

Serviciul de Formare-Integrare Profesionala – APEL Timisoara angajeaza asistent de proiect.

Responsabilitati :
§ realizeaza contabilitatea de proiect
§ asigura activitatea administrativa si de secretariat: achizitii, corespondenta, birotica, arhivarea documentelor
§ raspunde de managementul informatiilor
§ participa la alcatuirea bazelor de date
§ realizeaza activitati de documentare pentru proiectele in desfasurare
§ participa la scrierea de proiecte.

Cerinte:
§ cunostinte solide de contabilitate primara
§ cunostinte solide de operare calculator: MS Office, internet
§ cunoasterea limbii engleze (italiana constituie un avantaj)
§ capacitate de organizare si planificare
§ interes de a participa la proiecte destinate tinerilor
§ abilitati de comunicare si relationare
§ capacitatea de a lucra independent si ca parte a unei echipe.

Constituie un avantaj:
§ experienta intr-o pozitie similara
§ implicarea in proiecte destinate tinerilor
§ cunostinte cu privire la mediul socio-economic local.

Va rugam sa trimiteti CV-ul si o scrisoare de intentie pana la data de 6 februarie 2006.

Informatii suplimentare: Fax: 498869, E-mail: apeltm@ngo.ro

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 - Prezervativul = 97% eficienta
Data desfasurarii: 20 - 25 februarie

Asociatia de tineret ProImpact 21 desfasoara in luna februarie (20 - 25 februarie) cea de-a treia editie a proiectului „Prezervativul = 97% eficienta”, proiect desfasurat in parteneriat cu Asociatia de tineret „La Rotllana” din Barcelona - Spania. Campania are o durata de sase zile, cu inceperea activitatilor in data de 20 februarie si contine activitati de educatie nonformala cu privire la pericolul social al bolilor cu transmitere sexuala (realizarea de prezentari), precum si distribuire de prezervative si pliante in cadrul comunitatii timisorene (zone centrale ale orasului, Azilul de Noapte „Pater Jordan”, Universitatea de Vest Timisoara). Acest proiect va fi organizat si desfasurat de tineri, majoritatea studenti la Sectia de Asistenta Sociala a Universitatii de Vest Timisoara. Prin acest proiect se urmareste sensibilizarea comunitatii timisorene, in special a tinerilor cu privire la pericolul social pe care il reprezinta bolile cu transmitere sexuala.

Rezultate preconizate:
- cresterea gradului de coeziune intre tinerii participanti
- reducerea numarului de cazuri de imbolnavire cu boli cu transmitere sexuala
- constientizarea pericolului raspandirii bolilor cu transmitere sexuala
- folosirea prezervativului ca metoda de preventie a raspandirii BTS-urilor
- implicarea unui numar de patruzeci de tineri din comunitatea timisoreana in organizarea si desfasurarea campaniei
- distribuirea a 2000 de pliante informative + prezervative in cadrul comunitatii timisorene.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, Tel/fax: 211985, 0356 802077, E-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.srv.ro. Persoana de contact: Dorina Gonciulea, coordonator proiect - asistent social licentiat

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 - Pro Debate 2005
Data desfasurarii: Februarie

In cadrul proiectul „Pro Debate 2005” ce se orienteaza catre persoane aflate intr-o situatie de inegalitate din punct de vedere al informarii sociale, persoane defavorizate din punct de vedere social (tineri detinuti, tineri ai strazii si elevi) care au acces limitat la educatie nonformala, au loc urmatoarele activitati:
- activitati de informare si educare in fiecare saptamana in cadrul Scolii cu clasele I-VIII „Sfanta Maria” - Calea Lipova, pe trei teme sociale: traficul de fiinte umane, boli cu transmitere sexuala si educatie pentru protectia mediului
- activitati de informare si educare in cadrul Azilului de Noapte „Pater Jordan” pe diferite teme sociale: sarcina nedorita in perioada adolescentei, boli cu transmitere sexuala, traficul de fiinte umane
- activitati de informare si educare in cadrul Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta Timisoara (prezentarea unui film educativ, bolile cu transmitere sexuala)
- activitati de analiza si dezbateri in toate cele trei institutii
- distribuire de materiale informative (pliante) in comunitate despre activitatile proiectului desfasurat
- montarea unei expozitii mobile cu privire la problematica consumului de droguri in cadrul Scolii cu clasele I-VIII „Sfanta Maria”, expozitie realizata de voluntarii asociatiei si de elevii care beneficiaza de sesiunile de informare
- activitati de evaluare lunara si supervizare.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, Tel/fax: 211985, 0356 802077, E-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.srv.ro. Persoana de contact: Dorina Gonciulea, coordonator proiect - asistent social licentiat

 

  Top
 

Fundatia „Pentru Voi” – Concesionare teren
Data desfasurarii: Februarie

Consiliul Local din Timisoara a hotarat in sedinta extraordinara din data de 24 ianuarie concesionarea catre Fundatia „Pentru Voi” a 3000 m de teren de pe strada Nicolae Filimon, pentru construirea unui centru nou pentru persoane cu dizabilitati severe de intelect.

Unicul serviciu disponibil pentru adultii cu dizabilitati intelectuale in Timisoara este centrul Pentru Voi, parteneriat public-privat intre Consiliul Local al Municipiului Timisoara si Fundatia „Pentru Voi”, dar acesta nu este dotat corespunzator pentru nevoile persoanelor cu dizabilitati severe si asociate.

Fundatia „Pentru Voi” va construi pe acest teren, pana la finele lunii noiembrie a.c., o noua cladire special amenajata pentru a satisface nevoile sporite si speciale a 40 de persoane cu dizabilitati severe si asociate, „exclusii intre exclusi”, cei pentru care nu exista in Romania servicii comunitare.
In actuala cladire a centrului Pentru Voi vor continua sa functioneze atelierele centrului si serviciul de angajare in munca sprijinita, care vor deservi 90 de persoane.

Proiectul, la care Primaria Municipiului Timisoara este partener, este finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare Acces, precum si de organizatii neguvernamentale din Olanda: Cooperative Nederland Foundation, Fundatia Van Geel, Fundatia Prietenii Sperantei, WACR, NCDO, Clubul Rotary Elst.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, Tel: 228062, E-mail: laila@pentruvoi.ro. Persoana de contact: Laila Onu, director executiv

 

  Top
 

Centrul de Asistenta Rurala - AGROTOUR - Formare de formatori in sectorul agroturism in Romania, Polonia si Belgia
Data desfasurarii: Februarie

Centrul de Asistenta Rurala deruleaza proiectul AGROTOUR TOT – Formare de formatori in sectorul agroturism in Romania, Polonia si Belgia.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin programul Leonardo da Vinci si are ca scop dezvoltarea, testarea, validarea si diseminarea unei curricule de formare si a unor instrumente educationale inovative si calitative adresate formatorilor si profesorilor din scoli vocationale, institutii educationale, organizatii si centre de formare, active in turism rural si agroturism.

Pe parcursul a doi ani, pana la finalul anului 2007, activitatile AGROTOUR TOT vor urmari dezvoltarea unui model educational in sectorul agroturism. Evaluarea nevoilor la nivel local va sta la baza elaborarii curriculei si modulelor de formare; studiul va avea loc in regiunea Walonia - Belgia, Nowy Sacz - Polonia si in judetele Timis & Caras si Constanta – Romania.

Pachetul de formare va fi realizat avand la baza includerea unor instrumente educationale inovative: jocul pedagogic de simulare, modulele de formare “a la carte” cu materialele de referinta, accesul la o platforma online adresata formatorilor, profesorilor si cursantilor, pagina de web ce cuprinde si un forum pentru schimb de practici.

Produsul de formare va fi testat succesiv, iar valorificarea acestuia se va realiza prin activitati de diseminare variate: campanii de comunicare, sesiuni TOT - formare de formatori pentru institutii, centre de formare interesante, sesiuni practice de prezentare a produsului.

Proiectul este realizat in parteneriat cu organizatii si institutii din Belgia, Polonia si Romania: Groupe One (Belgia); Aqueil Champetre en Wallonia (Belgia); Consiliul Judetean Nowy Sacz (Polonia); Agentia de Dezvoltare Locala (Polonia); Danmar Computers (Polonia); Universitatea Szeged – Colegiul pentru Agricultura (Ungaria); Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Rurala Durabila (Romania).

Informatii suplimentare: P-ta Istria nr. 6, Timisoara, Tel: 221470, 492493, E-mail: cgaspar@rural-center.org. Persoana de contact: Cristina Gaspar, coordonator de proiect pentru Romania

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 – Pro Informare 2005
Data desfasurarii: Februarie

„Pro Informare 2005”, destinat sprijinirii tinerilor dezavantajati din punct de vedere social si care are in vedere informarea si integrarea acestora in comunitate, cuprinde in calendarul activitatilor sale pe luna februarie:
§ doua sesiuni de prezentare pe teme sociale: prevenirea si combaterea tuberculozei si a bolilor cu transmitere sexuala
§ doua vizite in comunitate ale minorilor detinuti in Centrul de Reabilitate Buzias (Azilul de Noapte „Pater Jordan” si Centrul de Reabilitare pentru Copiii Strazii)
§ organizarea unei intalniri de evaluare a activitatii cu voluntarii implicati in proiect
§ documentare pentru urmatoarele sesiuni de prezentare
§ stabilirea locatiei in care se va derula urmatoarea vizita in comunitate a minorilor
Centrului de Reabilitare Buzias.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, Tel/fax: 211985, 0356 802077, E-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.srv.ro. Persoana de contact: Monica Munteanu, coordonator proiect - asistent social licentiat

 

  Top
 

Centrul de Asistenta Rurala - Dezvoltarea turismului rural prinde CONTOUR la CAR
Data desfasurarii: Februarie

Sprijinirea dezvoltarii turismului rural in vederea revitalizarii comunitatilor rurale, prin creearea unui cadru de sprijin pentru formare, consultanta si networking – CONTOUR este un nou proiect al Centrului de Asistenta Rurala destinat revitalizarii comunitatilor rurale prin creearea unui cadru de sprijin pentru formare, consultanta si networking.

CONTOUR isi propune sa sprijine dezvoltarea de mici afaceri in turism rural care sa contribuie la revitalizarea comunitatilor din sud-vestul Romaniei. Pe parcursul a doi ani se vor implementa diverse activitati care se adreseaza proprietarilor de pensiuni, dar si celor care doresc sa demareze o afacere in turism rural in regiunea Tarcu – Muntele Mic.

Principalele activitati care vor fi derulate sunt sesiuni de formare, de consultanta individuala, precum si o vizita de studiu si schimb de experienta in Belgia. Un aspect important in cadrul proiectul va fi infiintarea unui Centru de formare, consultanta si networking care va functiona in cadrul Primariei Caransebes. Rezutatele proiectului vor fi prezentate si in cadrul unui targ de turism rural, organizat in toamna anului 2007.

Proiectul CONTOUR este finantat de Guvernul Flamand, prin Programul de Cooperare intre Comunitatea flamanda si Romania si este rezultatul unui parteneriat dintre organizatii din Belgia - Syntra West, Platelandstoerisme si Westtoer - si din Romania - Centrul de Asistenta Rurala, Fundatia EnduRoMania, Asociatia de Promovare a Turismului PROMOTOUR, Primaria Caransebes si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural - ANTREC.

Informatii suplimentare: P-ta Istria nr. 6, Timisoara, Tel: 221470, 492493, E-mail: cgaspar@rural-center.org. Persoana de contact: Cristina Gaspar, coordonator de proiect pentru Romania

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 – Demnitate si cetatenie europeana pentru toti
Data desfasurarii: Februarie

Proiectul „Demnitate si cetatenie europeana pentru toti” ce are ca si obiectiv principal imbunatatirea calitatii vietii copiilor strazii si reintegrarea sociala si familiala a acestora are ca si activitati:

- in Timisoara:
§ intalniri saptamanale cu comunitatea de copii ai strazii ce locuieste in zona Complexului studentesc din Timisoara
§ organizarea de activitati socio-sportive si educationale pentru copiii strazii
§ distribuire de alimente si imbracaminte
§ facilitarea controalelor medicale pentru copii
§ organizare de sesiuni formative pe diverse teme sociale si medicale
§ monitorizarea cazurilor de copii reintegrati familial
§ pastrarea legaturii cu familia sau institutia de ocrotire
§ distribuirea de cadouri si haine.

- in Badalona:
§ afisarea expozitiei mobile cu date si informatii privind situatia copiilor strazii
§ organizarea unei campanii de sensibilizare a comunitatii
§ gasirea unui sponsor care sa sprijine material copiii reintegrati
§ promovarea proiectului pentru replicare si sustenabilitate
§ pastrarea legaturii cu partenerul roman prin intermediul internetului si al telefonului.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, Tel/fax: 211985, 0356 802077, E-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.srv.ro. Persoana de contact: Monica Munteanu, coordonator proiect - asistent social licentiat

 

  Top
 

Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie – Sesiuni lunare de studii de caz
Data desfasurarii: Februarie

Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie organizeaza in Timisoara sesiuni lunare interactive de prezentare de studii de caz.

Informatii suplimentare: Tel: 0721 242 540

 

  Top
 

Centrul de Asistenta Rurala - TOT in domeniul dezvoltarii rurale
Data desfasurarii: Februarie

Centrul de Asistenta Rurala (CAR) a lansat proiectul Profesionalizarea formatorilor in domeniul dezvoltarii rurale, finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2003 – Consolidarea Societatii Civile in Romania, Componenta Dezvoltarea Sectorului ONG.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea si cresterea calitatii serviciilor oferite membrilor comunitatilor rurale de catre CAR, ca actor important al dezvoltarii rurale la nivel national. Activitatile proiectul sunt structurate in doua directii principale:
- Cresterea calitatii abilitatilor si competentelor de formare specialistilor in dezvoltare rurala, prin accesul la un program de formare de formatori de lunga durata (TOT)
- Stabilirea unei retele de formatori profesionisti care sa sustina sesiuni de formare competente si adaptate nevoilor identificate in comunitatile rurale in care CAR este activ.

Proiectul se desfasoara pana in septembrie 2006 si consta intr-o suita de sesiuni de formare totalizand 360 ore, in care accentul va fi pus pe insusirea de competente si abilitati de formare (120 ore sub forma de cursuri teoretice si 240 ore de practica asistata).

Informatii suplimentare: P-ta Istria nr. 6, Timisoara, Tel: 221470, 492493, E-mail: ccristodorescu@rural-center.org. Persoana de contact: Cristina Cristodorescu, coordonator de proiect

 

  Top
 

Asociatia Pro Impact 21 – Activitati de ludoterapie
Data desfasurarii: Februarie

In cadrul Spitalului Louis Turcanu, Sectia de Pneumoftizilogie se ofera servicii de ludoterapie pentru copiii internati pentru dezvoltarea psihomotorie, cognitiva, afectiva si sociala a copiilor:
§ terapie prin joaca: jocuri de exercitiu pentru copiii de pana la 3 ani, jocuri simbolice, jocuri de asamblare pentru copii incepand de la 2 ani si peste, jocuri cu reguli pentru copiii de la 9 ani si peste, activitati educative si recreative (citit carti, ascultat muzica, discutii cu diferite teme: scoala, adolescenta, etc.)
§ activitati de voluntariat
§ servicii de informare si suport social pentru familiile copiilor.

Informatii suplimentare: Str. Pades nr. 11 bl. A23 ap. 1, Timisoara, Tel/fax: 211985, 0356 802077, E-mail: proimpact21@portal.ro, website: www.proimpact21.srv.ro. Persoana de contact: Alina Segneanu, coordonator proiect - asistent social licentiat

 

  Top
 

Fundatia „Pentru Voi”

Fundatia „Pentru Voi” este o organizatie neguvernamentala al carei scop este cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare. Filozofia noastra este incluziunea, avand la baza credinta ca toate persoanele sunt egale si ar trebui respectate si valorizate, dizabilitatea fiind o problema ce apartine de drepturile omului. In prezent avem 120 beneficiari, adulti cu dizabilitati intelectuale si familiile lor. Serviciile pe care le ofera sunt:

1. Servicii de zi
a) Ateliere: Centru de tehnoredactare si multiplicare, Croitorie, Ambalaj, Administrativ, Gradinarit, Brutarie (la brutarie trei persoane cu dizabilitati sunt angajate cu contract de munca)
b) Angajare asistata: sprijin permanent pentru 21 persoane angajate pe piata libera a fortei de munca; profil vocational, cautare de locuri de munca, training vocational si training pentru abilitati sociale pentru 50 de persoane, insertie profesionala si acompaniament
c) Centru de zi: trei grupe educative de activitati pentru persoane cu dizabilitati severe si multiple sau cu comportament provocator.

2. Servicii rezidentiale
a) DINA – locuinta protejata pentru 8 persoane provenite din institutii sau familii cu probleme sociale
b) DINU – locuinta protejata pentru 6 persoane provenite din institutii sau familii cu probleme sociale
c) LAURA – apartament pentru locuire independenta pentru 3 beneficiare provenite din institutii, care au un loc de munca
d) Retea de locuinte sociale pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale – a demarat in 2005 si presupune acordarea de sprijin pentru patru persoane din Casa DINU pentru a locui singure.

3. Servicii de respite (respiro)
Ofera protectie si acompaniament persoanelor adulte cu dizabilitati intelectuale si/sau comportament provocator care nu pot fi lasate singure. Scopul acestor servicii este de a oferi un moment de respiro familiilor persoanelor cu dizabilitati.

4. Sprijin pentru viata in comunitate
(a) Sprijin si consiliere familiala – grup de sprijin pentru parinti si familii, sprijin material pentru familii cu dificultati financiare
(b) Viata sociala si recreere – tabara anuala de vara, clubul Pentru Voi (discoteca, concursuri, jocuri)
(c) Acompaniament social - sprijin si consiliere in accesarea sistemelor social, de sanatate, etc.

5. Reprezentare si autoreprezentare: Participarea autoreprezentantilor nostri la conferinte nationale si internationale, scoli de vara pentru autoreprezentanti, sprijin continuu pentru 80 de autoreprezentanti

6. Furnizare de pregatire pentru personalul care lucreaza cu persoane cu dizabilitati si editare de publicatii specializate.

Informatii suplimentare: Str. Ioan Slavici nr. 47, Timisoara, Tel: 228062, E-mail: laila@pentruvoi.ro. Persoana de contact: Laila Onu, director executiv

 

  Top
 

Hotarari ale Consiliului Local din luna Ianuarie 2006 (18 hotarari)
Data desfasurarii: Ianuarie

· 1/24.01.2006 privind aprobarea bugetului local al Municipiului Timisoara pe anul 2006
· 2/24.01.2006 privind prelungirea contractelor individuale de munca a managerilor S.C. Horticultura S.A, S.C. Piete S.A, S.C. Administrarea Domeniului Public S.A. si S.C. Drumuri Municipale S.A
· 3/24.01.2006 privind aprobarea cererii de oferta, a criteriilor de selectie a managerului si a criteriilor de performanta la Societatea Comerciala 'Administrarea Domeniului Public' S.A. Timisoara
· 4/24.01.2006 privind aprobarea cererii de oferta, a criteriilor de selectie a managerului si a criteriilor de performanta la Societatea Comerciala 'Drumuri Municipale' S.A. Timisoara
· 5/24.01.2006 privind aprobarea cererii de oferta, a criteriilor de selectie a managerului si a criteriilor de performanta la Societatea Comerciala 'Horticultura' S.A. Timisoara
· 6/24.01.2006 privind aprobarea cererii de oferta, a criteriilor de selectie a managerului si a criteriilor de performanta la Societatea Comerciala 'Piete' S.A. Timisoara
· 7/24.01.2006 privind infiintarea unei comisii unice de licitatie pentru inchirierea spatiilor temporar disponibile situate in incinta institutiilor de invatamant preuniversitar de stat din Municipiul Timisoara, aflate in administrarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara
· 8/24.01.2006 privind atribuirea in folosinta gratuita, pe o perioada de 49 de ani, a unui teren in suprafata de 3000 mp situat in Timisoara, str. N. Filimon, catre Fundatia 'Pentru Voi', pentru construirea centrului de zi pentru persoane cu dizabilitati intelectuale
· 9/24.01.2006 privind prelungirea contractului de inchiriere pentru spatiul cu alta destinatie decat aceea de locuinta din Timisoara, str. Stefan cel Mare nr.33
· 10/24.01.2006 privind atribuirea spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta situat in imobilul din Timisoara, str. Rodnei nr. 5
· 11/24.01.2006 privind incheierea unui nou contract de inchiriere cu Asociatia Luptatorilor din Revolutia Anticomunista 16-22 Decembrie 1989 pentru spatiul cu alta destinatie decat aceea de locuinta din Timisoara, str. Preyer nr.2
· 12/24.01.2006 privind modificarea art.1 al Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr.50 /28.09.2004 - privind aprobarea vanzarii catre Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania a sediului situat in imobilul din Timisoara, str. Budai Deleanu nr.14, in baza dispozitiilor Legii nr.90/2003
· 13/24.01.2006 privind aprobarea pentru anul 2006 a limitelor minime ale veniturilor medii lunare, in vederea aplicarii Legii nr. 416/2001 si a Hotararii Guvernului nr. 1099/2001
· 14/24.01.2006 privind consumul lunar de carburanti pentru autoturismul care deserveste Serviciul pentru Protectia Copilului si Familiei din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara
· 15/24.01.2006 privind finantarea executiei unor obiective din fondul de rulment
· 16/24.01.2006 privind ajustarea tarifelor pentru prestarea serviciului de canalizare
· 17/24.01.2006 privind implementarea si desfasurarea unui program de sondare a opiniei publice pentru anul 2006 denumit 'Barometrul politicilor publice din Timisoara'
· 18/24.01.2006 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu 'Locuinta colectiva-bloc', strada Bujorilor, nr. 49, Timisoara

http://www.primariatm.ro/hcl.php

 

  Top
 

Reabilitarea cartierelor istorice din Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara si Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica (GTZ) organizeaza joi, 16 februarie 2006, cu incepere de la ora 9.00, la sala Adam Muller Guttenbrunn din Timisoara, un seminar in vederea demararii componentei tehnice a proiectului „Reabilitarea, Prudenta si Revitalizarea Economica a Cartierelor Istorice din Timisoara”.

Proiectul este finantat de catre Guvernul Germaniei si beneficiaza de asistenta tehnica din partea Societatii Germane pentru Cooperare Tehnica (GTZ). Acesta se va derula in perioada 2006 - 2008, in parteneriat cu specialisti romani si straini, reprezentanti ai diverselor institutii, organizatii si asociatii cu activitate sau preocupari conexe domeniului reabilitarii cladirii si siturilor istorice.

Scopul seminarului este de a informa partenerii asupra continutului proiectului si modul de derulare a acestuia si de a discuta impreuna posibile colaborari viitoare.

Primar, Gheorghe CIUHANDU
(cititi comunicatul la http://www.primariatm.ro/epress.php?unid=8C7D9D1CB8F18C37422571030035E118)

 

  Top
 

Delegația Comisiei Europene în România - Fondul Europa, Program de micro-proiecte

OBIECTIVELE PROGRAMULUI ȘI PRIORITĂȚI PENTRU ANUL 2006
Obiectivele programului sunt următoarele:

1. Sensibilizarea opiniei publice din România asupra integrării europene, a procesului de aderare și a impactului acestuia
2. Aportul direct la o integrare mai rapidă a României în Uniunea Europeană
3. Creșterea transparenței acțiunilor Uniunii Europene în România.

Prioritățile identificate pentru România în acest context sunt următoarele:

1. Sprijinirea activităților de informare/comunicare în vederea continuării comunicării pe teme europene și după momentul aderării
2. Stimularea dezbaterii publice privind valorile Uniunii Europene în relație directă cu valorile românești
3. Aducerea informației europene mai aproape de casele oamenilor (la nivel local / regional) adaptând-o nevoilor lor specifice (copii, tineri, populație rurală, etc.)
4. Susținerea dezvoltării de rețele active și funcționale de informare europeană pe baza unor parteneriate naționale (regionale/locale) si internaționale.

ALOCAREA FINANCIARĂ ASIGURATĂ DE AUTORITATEA CONTRACTANTĂ
Suma totală disponibilă pentru finanțare în cadrul prezentei runde este de 1.000.000 Euro. Autoritatea Contractantă își rezervă dreptul de a nu acorda întreaga sumă disponibilă.

Valorile minime și maxime ale finanțării nerambursabile ce poate fi acordată unui proiect sunt următoarele:

· suma minimă: 15.000 Euro
· suma maximă: 50.000 Euro

Informații suplimentare: E-mail: fonduleuropa@infoeuropa.ro, www.infoeuropa.ro/fonduleuropa

 

  Top
 
 
 
Titlul proiectului: Pro comunitas - Finantat prin Programul Phare 2003 Consolidarea Societatii Civile in Romania
Editor: Centrul Euroregional pentru Democratie (agendaong@regionalnet.org)

*Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene
 

Centrul Euroregional pentru Democratie
Semenic nr. 10, 300035 Timisoara, Romania
Tel.: +40 (256) 221 471
Fax: +40 (256) 436 663

www.regionalnet.org

Pentru abonare dati click aici!
Pentru dezabonare dati click aici!