Agenda ONG Timis
August 2006, Nr. 9
Dragi prieteni,
   

Centrul Euroregional pentru Democratie deruleaza in prezent proiectul Pro communitas, implementat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul PHARE 2003 - Consolidarea Societatii Civile in Romania, Dezvoltarea Sectorului ONG.

Scopul proiectului este de a consolida parteneriatul local dintre cetateni - organizatii neguvernamentale si autoritatile publice locale in vederea identificarii si rezolvarii problemelor cu care se confrunta comunitatea. Proiectul se adreseaza organizatiilor neguvernamentale din Timisoara, cetatenilor municipiului Timisoara si reprezentantilor alesi la nivelul Primariei si Consiliului Local, Consiliului Judetean si Prefecturii Timis.

Una din activitatile proiectului consta in editarea buletinului electronic informativ lunar Agenda ONG Timis. Acesta va cuprinde urmatoarele rubrici:

  • Activitati si evenimente: informatii cu privire la activitatile ce urmeaza sa fie desfasurate de catre organizatiile neguvernamentale din judetul nostru in luna urmatoare (de exemplu, in luna decembrie vor fi culese informatii cu privire la activitati care se vor desfasura in luna ianuarie)
  • Carte de vizita: organizatiile vor avea ocazia sa se prezinte, sa isi faca cunoscute obiectivele, proiectele, rezultatele, etc. (rubrica nu va depasi o pagina format A4, caractere de 12, font Times New roman)
  • Hotarari ale Consiliului Local si ale Primariei Timisoara
  • Diverse: oportunitati de finantare, resurse pentru sectorul ONG, etc.

Pe aceasta cale va invitam sa va alaturati demersului nostru de promovare a ONG-urilor in comunitate. Organizatiile care doresc ca proiectele si activitatile lor din luna septembrie sa fie cuprinse in acest buletin sunt rugate sa ne trimita o prezentare a acestora pe adresa de e-mail agendaong@regionalnet.org. Mentionati numele si datele de contact ale organizatiei, data si locul de desfasurare a evenimentului si o descriere a acestuia. Pentru urmatorul numar al Agendei ONG Timis data limita este 28 august 2006.

Buletinul va fi distribuit pe e-mail ONG-urilor din judet. In limita spatiului disponibil, anunturile vor fi publicate si in ziarul Publitim.
Cei care doresc sa nu mai primeasca acest buletin sunt rugati sa trimita un e-mail la agendaong@regionalnet.org cu subiectul unsubscribe.

   
Activitati si evenimente
   
Carte de vizita
   
Hotarâri ale Consiliului Local
   
Diverse
   
 
 

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany - Picnic pentru copiii din programul 'Lizuca'
Data desfasurarii: 31 iulie

Luni, 31 iulie 2006, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany a organizat un picnic penrtu copiii cu nevoi speciale aflati în evidenta fundatiei.

Picnicul face parte din seria de evenimente speciale organizate în cadrul Programului 'Lizuca', program ce se adreseaza copiilor cu nevoi speciale aflati în plasament la asistenti maternali profesionisti din Timisoara si care are ca scop cresterea calitatii îngrijirii copilului la asistent maternal profesionist. Programul este desfasurat de catre Fundatia Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis si deserveste în prezent un numar de 23 de copii.

Copiii din cadrul programului, însotiti de asistentii maternali, au petrecut câteva ore la iarba verde pe malul Timisului unde au avut ocazia sa se joace împreuna. Cu acest prilej a fost sarbatorita si ziua de nastere a trei dintre acestia.

Evenimentele speciale organizate au ca scop socializarea copiilor cu nevoi speciale.

Informatii suplimentare: Str. Fagaras nr. 16A, Tel/Fax: 499431, E-mail: ionela@bethany.ro, Web: www.bethany.ro, persoana de contact: Ionela Apostol, coordonator program

 

  Top
 

Centrul de zi cu locuinte protejate 'Pentru Voi' - Vacanta de vara
Data desfasurarii: 31 iulie - 18 august

Centrul 'Pentru Voi' anunta ca în perioada 31 iulie – 18 august Centrul de zi cu locuinte protejate va fi închis. Serviciul de locuinte protejate din cadrul Centrului 'Pentru Voi' va functiona normal pe perioada vacantei.

În perioada 14 – 18 august se va organiza la Garâna, în judetul Caras–Severin, cea de-a doua tabara pentru adultii cu dizabilitati usoare si medii. În cadrul taberei se vor desfasura diferite ateliere de discutii, muzica, dans, competitii sportive, teatru si mai ales drumetii în aer liber. Din programul taberei nu va lipsi mult îndragitul foc de tabara.

Informatii suplimentare: Str. Slavici nr. 47, Tel: 228062, Tel/Fax: 0356 421215, E-mail: laila@pentruvoi.ro, Web: http://www.pentruvoi.ro, persoana de contact: Laila Onu, director

 

  Top
 

Centrul Euroregional pentru Democratie si Academia de Advocacy – Plan de Prevenire si Combatere a Coruptiei în Mediul Academic
Data desfasurarii: iulie - octombrie

Centrul Euroregional pentru Democratie si Academia de Advocacy invita studentii, cadrele didactice si reprezentantii personalului administrativ din universitatile de stat din Centrul Universitar Timisoara (UVT, UPT, UMF, USABT) sa participe în Atelierul Online de Lucru pentru Prevenirea si Combaterea Lipsei de Transparenta si Coruptiei în Centrul Universitar Timisoara.

Aceasta initiativa are loc în contextul proiectului ‘Transparenta si Integritate în Învatamântul Superior: Program de dezvoltare a unei coalitii pentru prevenirea coruptiei în mediul universitar’, initiativa derulata cu sprijinul UE în cadrul programul Phare Dezvoltarea Societatii Civile.

Proiectul se desfasoara în colaborare cu cele patru universitati de stat din Timisoara: Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes si Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului. Scopul principal rezida în coalizarea organizatiilor neguvernamentale si a grupurilor academice formale si informale de studenti si profesori în vederea gasirii unor solutii pentru prevenirea si combaterea opacitatii si comportamentelor nedeontologice din cele patru universitati de stat din Timisoara.

Planul de Prevenire si Combatere a Coruptiei în Mediul Academic se doreste a fi un document strategic asumat de rectoratele celor patru universitati, care va cuprinde obiectivele si masurile prioritare identificate ca atare în urma unui larg proces de consultare a mediului academic.

Pentru a facilita acest proces de consultare necesar reprezentativitatii planului nostru de actiune, www.integritate.ro lanseaza Atelierul Online de Lucru pentru Prevenirea si Combaterea Lipsei de Transparenta si Coruptiei în Centrul Universitar Timisoara. Atelierul va functiona ca un mecanism permanent de consultare, prin intermediul caruia studentii, cadrele didactice si reprezentantii personalului administrativ pot avansa observatii, sugestii si amendamente pe marginea versiunii în lucru a Planul de Prevenire si Combatere a Coruptiei în Mediul Academic.

Pentru înscrierea ca observator în acest atelier online este suficient sa vizitati forumul nostru la adresa http://www.integritate.ro. Daca doriti sa deveniti un consultant activ în procesul de elaborare a Planul de Prevenire si Combatere a Coruptiei în Mediul Academic, va rugam sa completati formularul si sa îl returnati la adresa apel@integritate.ro.

Versiunea de lucru a Planului de actiune pentru Prevenirea si Combaterea Lipsei de Transparenta si Coruptiei în Centrul Universitar Timisoara poate fi vizualizata pe forum la adresa http://www.integritate.ro (sectiunea Consultare publica). Formularul de înscriere poate fi descarcat la www.integritate.ro (sectiunea Resurse). Documentele pot de asemenea fi ridicate de la sediul Centrului Euroregional pentru Democratie, Str. Semenic nr. 10.

Informatii suplimentare: E-mail: apel@integritate.ro, persoana de contact: Ilona Mihaies, presedinte executiv.

 

  Top
 

Centrul de Zi Pentru Voi – Angajari
Data desfasurarii: 1 august/21 august

Centrul de Zi Pentru Voi cu locuinte protejate angajeaza:
- Educator specializat pentru locuinte protejate
Cerinte: studii medii, constituie un avantaj studiile de specialitate, experienta în munca cu persoane cu dizabilitati de dezvoltare si cunostinte utilizare calculator. Scrisoarea de intentie si CV-ul se vor trimite prin e-mail la pentruvoi@pentruvoi.ro pâna la 1 august 2006. Persoana de contact este Maria Dragomirescu, sef serviciu locuinte protejate, tel: 228062. Bibliografia de concurs se poate procura de la sediul Centrului.
- Administrator
Cerinte: studii medii, cunostinte utilizare calculator, carnet auto categoria B, corectitudine, onestitate, spirit organizatoric, simt al raspunderii. Scrisoarea de intentie si CV-ul se vor trimite prin e-mail la pentruvoi@pentruvoi.ro pâna la 21 august 2006. Persoana de contact este Doina Bica, contabil sef, tel: 228062. Bibliografia de concurs se poate procura de la sediul Centrului.

 

  Top
 

Clubul Sportiv al Handicapatilor Fizic 'MARATON '93' - Cupa 'Ana Lugojana'
Data desfasurarii: 3 - 6 august

Clubul Sportiv al Handicapatilor Fizic 'MARATON '93' în colaborare cu Consiliul Local al municipiului Lugoj, Consiliul Judetean Timis si Directia Judeteana de Sport Timis va organiza în perioada 3 - 6 august 2006 la Lugoj cea de-a 11-a editie a manifestarilor sportive pentru persoane cu handicap locomotor, Cupa 'Ana Lugojana'.

Vor participa peste 90 sportivi de la 14 cluburi si asociatii sportive din România, Ungaria si Spania.

Programul manifestarilor:
Vineri, 4 august de la ora 9 va avea loc deschiderea festiva la Stadionul Tineretului din Lugoj, urmata de probele de atletism: viteza, rezistenta, aruncarea cu sulita si greutatea. Între orele 14 - 18 la Sala de Sport Viitorul din Lugoj va fi concursul pentru tenis de masa - individual, iar seara de la ora 21 la Gradina de vara a restaurantului Dacia, concursul de dans.
Sâmbata, 5 august de la ora 9 va începe a doua parte a concursului pentru tenis de masa cu probele de dublu si open, iar de la ora 15 va avea loc la Colegiul National Coriolan Brediceanu baschet în fotoliu rulant.

Informatii suplimentare: Tel/Fax: 351145, Mobil: 0722 379665, E-mail: handilug@easynet.ro, persoana de contact: Dorina Vargatu

 

  Top
 

Asociatia Psihologilor din Banat – Lansare pagina web
Data desfasurarii: 5 - 10 august

Între 5 - 10 august 2006 Asociatia Psihologilor din Banat anunta lansarea paginii web a proiectului 'A 5-a Conferinta Internationala de Psihologie Aplicata' cu tema 'Interculturalitate&Psihologie Aplicata în Spatiul European' care va avea loc la www.expovest.ro între 30 mai 2007 – 3 iunie 2007.

Conferinta include 6 sectiuni, 3 simpozioane si 4 workshop-uri.

Psihologii care doresc sa participe sunt invitati sa trimita urgent datele de contact (adresa postala si e-mail).

Informatii suplimentare: E-mail: eupsiro2007@tibiscus.ro, Web: www.eupsiro2007.org, persoana de contact: psih. Gelu V. Todea, presedinte

 

  Top
 

AIESEC - Scoala de Vara It's Your Choice!
Data desfasurarii: 7 – 28 august

Si vara poti învata multe! AIESEC îti ofera o vacanta captivanta la Scoala de vara pentru liceeni 'It's Your Choice!' Tu alegi cum sa-ti petreci vacanta!

AIESEC Timisoara îsi propune sa formeze valorile tinerilor cu privire la diversitate, încearca sa amelioreze intoleranta si sa-i învete pe tineri sa respecte diversitatea din comunitatea noastra. 'It's Your Choice!', aflat la a doua editie, are ca tema Diversitatea Culturala.

Proiectul se desfasoara sub forma a doua scoli de vara, în perioada 3 – 24 iulie si 7 – 28 august. Peste o suta de elevi din Timisoara vor participa la un numar de trei sesiuni de traininguri saptamânal (pe teme cum ar fi rasism, toleranta, interculturalitate, etc.), sustinute de o echipa internationala de studenti, atent selectionati si pregatiti pentru aceste activitati.

Elevii selectionati vor avea oportunitatea de a participa la un program complex de traininguri, concepute pentru a le schimba perceptia asupra diferitelor probleme legate de rasism, toleranta, diversitate culturala. Participând la actiuni interculturale, având ocazia de a afla mai multe despre stilul de viata, obiceiurile, traditiile echipei de internationali cu care vor lucra, tinerii vor putea calatori fara ca sa treaca de hotarele României. De asemenea, ei vor fi implicati în diverse activitati practice, lucrând pe echipe, pe diferite teme propuse de acestea sau chiar de ei. În momentul de fata au fost selectionate si aprobate doua fete din echipa internationala, una din Japonia si cealalta din Malaiesia.

'It's Your Choice!' este organizat în parteneriat cu sase licee din Timisoara: Colegiul National Banatean, Colegiul National C.D. Loga, Liceul Pedagogic, Colegiul Grigore Moisil, Liceul Economic F.S. Nitti si Liceul Shakespeare, si implica participarea a peste 100 de elevi.

AIESEC este organizatia internationala de tineri, prezenta în peste 95 de tari si peste 800 de centre universitare, care, oferind tinerilor o platforma de oportunitati, îi ajuta sa-si descopere si sa-si dezvolte abilitati personale si profesionale pentru a avea un impact pozitiv în societate.

Informatii suplimentare: Mobil: 0743 234998, E-mail: irina.fiodorov@gmail.com, Web: http://www.aiesectm.ro, persoana de contact: Irina Fiodorov, public relations responsible

 

  Top
 

Asociatia Pro Democratia - Club Timisoara - Anunt post coordonator regional al APD, regiunea V
Data desfasurarii: 18 august

Centrul National de Coordonare al Asociatiei Pro Democratia (CNC-APD) organizeaza concurs pentru ocuparea postului de Coordonator regional regiunea 5 (Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis), cu norma întreaga, pe durata nelimitata. Angajatul urmeaza a-si desfasura activitatea în cadrul Clubului (filialei) APD Timisoara.

Rolul coordonatorului unui Centru Regional de Resurse al APD este acela de a asigura executia proiectelor si programelor Asociatiei în regiunea pentru care este angajat. Principalele responsabilitati legate de acest post sunt:
- Asista cluburile APD (filiale) din regiune în derularea proiectelor nationale în care acestea sunt implicate, precum si în derularea proiectelor locale, atunci când asistenta este solicitata
- Coordoneaza, în mod direct, derularea proiectelor si programelor Asociatiei vizând participarea cetatenilor în actul decizional la nivel local, în unele localitati din regiune în care Asociatia nu are cluburi
- Coordoneaza, în colaborare cu Directorul adjunct, programele de instruire pentru conducerile si membrii cluburilor din regiune
- Faciliteaza comunicarea între cluburile din regiune si CNC
- Elaboreaza, în colaborare cu conducerile cluburilor din regiune, cererile de finantare pentru proiecte derulate la nivelul regiunii
- Contacteaza posibilii parteneri ai Asociatiei din rândul structurilor locale din regiune ale altor organizatii si mentine/asigura o buna cooperare a Asociatiei cu aceste structuri, la nivelul regiunii respective.

Cerinte obligatorii: studii superioare, experienta în managementul proiectelor, scrierea cererilor de finantare, fundraising, experienta în lucrul cu oamenii si coordonarea unei echipe, bun organizator, cunostinte temeinice privind organizarea si functionarea administratiei publice locale, disponibilitate la program prelungit, disponibilitate de deplasare în judetele regiunii, limba engleza, abilitati PC.

Persoanele interesate sunt invitate sa trimita scrisoare de intentie si CV la urmatoarea adresa de e-mail: apd.timisoara@apd.ro, în atentia domnului Liviu Pop - presedinte, pâna în data de 18 august 2006. Persoanele selectate vor fi contactate pentru programarea unui interviu.

 

  Top
 

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany - Mentinerea copiilor în familia biologica
Data desfasurarii: august

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis dezvolta servicii sociale de prevenire a separarii copilului de familia biologica sau extinsa în doua unitati medicale din Timisoara, Clinica Universitara de Obstetrica Ginecologie 'Bega' si Sectia de Recuperare Nutritionala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii 'Louis Turcanu'.

Începând cu data de 1 septembrie 2005 aceste servicii sociale sunt finantate prin intermediul Fundatiei Vodafone România pe o perioada de un an, în cadrul unui program intitulat 'Mentinerea copiilor în familia biologica'.

Scopul programului este de a preveni abandonul nou nascutilor si al copiilor care necesita recuperare nutritionala prin oferire de sprijin si asistenta profesionista familiilor lor si prin cresterea gradului de responsabilizare a comunitatii din care fac parte aceste familii.

Pe lânga activitatile de interventie specifica pe caz, în cadrul acestui program se desfasoara servicii de consiliere adresate familiilor aflate în dificultate, sesiuni de informare a parintilor cu privire la îngrijirea si educatia copiilor, grupuri de sprijin pentru familii si servicii de voluntariat.

67 de copii din 64 de familii aflate în evidenta au beneficiat în cadrul proiectului de asistenta profesionista si sprijin acordate de specialistii Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany. 16 copii au fost mentinuti în familiile biologice sau în familii substitut.

Au fost organizate doua sesiuni de educatie parentala cu sprijinul referentului social din cadrul primariilor din comunitatile rurale în cadrul carora parintii au beneficiat de informatii cu privire la metodele de contraceptie, abilitati parentale. Au fost organizate trei grupuri de suport la care au participat familii din comunitatile rurale din judetul Timis. 10 voluntari au fost implicati în activitati de stimulare senzoriomotorie si socializare a copiilor din sectia de Recuperare Nutritionala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii 'Louis Turcanu'.

Informatii suplimentare: Str. Fagaras, nr. 16A, Tel/Fax: 499431, Web: www.bethany.ro, persoana de contact: Daniela Simion, coordonator proiect

 

  Top
 

Fundatia Pentru Voi – Conferinta nationala 'Sa dam viata timpului si sens vietii'
Data desfasurarii: 22 - 23 septembrie

Fundatia Pentru Voi în colaborare cu Federatia Incluziune România organizeaza conferinta nationala cu participare internationala 'Sa dam viata timpului si sens vietii', care se va desfasura în perioada 22 – 23 septembrie la Timisoara. Conferinta este organizata cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin programul PHARE 2003 Consolidarea Societatii Civile în România, Componenta 5 Acces Social si al Agentiei pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala din Suedia.

Informatii suplimentare: Str. Slavici nr. 47, Tel: 228062, Tel/Fax: 0356 421215, E-mail: laila@pentruvoi.ro, Web: http://www.pentruvoi.ro, persoana de contact: Laila Onu, director

 

  Top
 

Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara (FALT)

Structura legala si data fondarii:
Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara (FALT) a fost înregistrata ca persoana juridica în anul 1993 prin Sentinta Civila nr. 1 / 1993 a Curtii de Apel Timisoara.

Numar de membrii si structura acestora:
La 30.06.2006 numarul membrilor FALT este de 5464. Membrii FALT sunt formati din asociatii de locatari / proprietari si persoane fizice, din care un numar de 3165 sunt asociatii de locatari sau proprietari reprezentând 86000 familii si un numar de 2299 sunt persoane fizice.

Misiunea organizatiei:
FALT sprijina si reprezinta interesele membrilor sai (asociatiile de locatari / proprietari) în raporturile lor cu autoritatile, furnizorii si alte organizatii, persoane fizice sau juridice.

Domeniu de expertiza:
Apararea drepturilor cetatenesti

Obiectivele organizatiei:
 FALT actioneaza pentru sustinerea intereselor membrilor sai în fata autoritatilor publice sau obstesti.
 Reprezinta si promoveaza interesele membrilor sai în relatiile cu unitatile care presteaza servicii catre asociatiile de locatari / proprietari.
 Se preocupa de stabilirea unor raporturi echitabile si legale în relatiile dintre reprezentantii asociatiilor de locatari / proprietari si reprezentantii unitatilor care presteaza servicii pentru asociatiile de locatari / proprietari.
 Rezolva toate problemelor comune cu care se confrunta asociatiile de locatari.
 Întreprinde demersuri pentru ca la discutarea, în vederea promulgarii de noi acte normative privind activitatea asociatiilor de locatari / proprietari, sa-si aduca aportul, nemijlocit si FALT.
 Analizeaza modul în care se îndeplinesc obligatiile contractuale dintre unitatile furnizoare sau prestatoare de servicii si asociatiile de locatari / proprietari si ia masuri de rezolvare a cererilor si sesizarilor primite din partea comitetelor asociatiilor de locatari / proprietari.
 Participa la elaborarea contractelor-cadru dintre furnizori si asociatiile de locatari / proprietari cu obligatii si drepturi pentru ambele parti, inclusiv la stabilirea preturilor ori de câte ori se impune aceasta.
 Se preocupa de permanenta actualizare si perfectionare a legislatiei privind asociatiile de locatari / proprietari în asa fel încât sa nu le fie stirbite acestora interesele de catre manevre ale furnizorilor - va promova interesele asociatiilor de locatari / proprietari.
 Desfasoara activitatea de informare si documentare în activitatea economica, bancara si tehnica pentru membrii sai, privind problemele specifice asociatiilor de locatari / proprietari – poate initia întâlniri si contacte între asociatiile de locatari / proprietari si agentii economici, furnizori, firme românesti sau straine în scopuri benefice asociatiilor de locatari / proprietari

Servicii oferite membrilor organizatiei:
 Informatii cu privire la spatiul locativ, servicii publice, protectia consumatorilor.
 Consultatii juridice gratuite:
- Consultatii juridice în domeniul spatiului locativ si al protectiei consumatorilor pentru membrii unui condominiu
- Consultatii pentru transformarea din asociatii de locatari în asociatii de proprietari
- Întocmirea dosarului în vederea actionarii în judecata a celor rau platnici sau a celor care au facut delapidari din gestiunea asociatiei
- Concilierea dintre unii membri ai condominiilor, dintre membrii si asociatie, dintre membrii si furnizorii de servicii publice.
 Administrarea asociatiilor prin FALT sau numai întocmirea listelor de cheltuieli.
 Verificarea gestiunii asociatiilor la cerere.
 Reprezentarea intereselor asociatiei si membrilor sai în raport cu autoritatile locale si cu prestatorii de servicii.
 Obtinerea de împrumuturi de la CHF pentru asociatiile de proprietari.
 Punem la dispozitia membrilor o baza de date ce cuprinde oferte de servicii pentru asociatii.
 Sustinerea si promovarea unor Hotarâri ale Consiliului Local în interesul asociatiilor.
 Îmbunatatirea Legii Locuintei în domeniul asociatiilor de proprietari / locatari.
 Punem la dispozitia membrilor legislatia specifica asociatiilor : Legi, Hotarâri de Guvern, Ordonante de Guvern, Hotarâri ale Consiliului Local, etc.
 Informatii diverse despre activitatea asociatiei de proprietari / locatari.
 Rezolvarea sesizarilor adresate de asociatii prestatorilor de servicii.

Contact: Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, Str. Brasov nr. 8, Tel/Fax: 201237, 0356 401903,
E-mail: falt@mail.dnttm.ro, Web: http://www.falt.ro

 

  Top
 

Proiecte de hotarâre ale Consiliului Local
Data desfasurarii: iulie

Proiecte de hotarâre din luna iulie privind participarea Consiliului Local în proiecte ale organizatiilor neguvernamentale din Timisoara:

- În calitate de sustinator financiar al proiectelor
'Vacante la munte în luna august 2006 pentru copiii cu handicap mental din familii monoparentale foarte sarace', realizat de Societatea Romana Speranta Timisoara

- În calitate de coorganizator al proiectelor
'Festivalul Dramaturgiei Românesti', organizat de Teatrul National Mihai Eminescu
'Exprima-te!' (Xpress Yourself), organizat de Asociatia Studentilor Europeni AEGEE Timisoara
'Ziua Timisoarei', expozitie filatelica organizata de Asociatia Filatelice Timisoara
'Best Engineering Competition', manifestare organizata de Asociatia Studenteasca Best, Grupul local Timisoara
'Eficientizarea institutionala a schimburilor cultural-stiintifice transfrontaliere', manifestare organizata de Asociatia Tineretului Timisean.

Proiectele pot fi gasite la adresa de internet www.primariatm.ro, la sectiunea Consiliul Local, Proiecte de hotarâre ale Consiliul Local, sau la avizierele de la sediul Primariei. Informatii suplimentare: Primaria Timisoara - Biroul Relatii Publice, cam. 120, E-mail adrians@primariatm.ro (Adrian Schiffbeck, consilier).

 

  Top
 

Consiliul Local si Primaria Municipiului Timisoara – Sondaj privind atitudinea fata de serviciile oferite de administratia publica locala

http://www.primariatm.ro/epress.php?unid=E72816194CE6F2ADC22571B600307FB8

 

  Top
 

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap - Selectie publica de proiecte pentru formarea profesionala în vederea integrarii în munca a persoanelor cu handicap

Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap acorda finantari nerambursabile pentru proiecte cu derulare în anul 2006, în limita subventiilor alocate cu aceasta destinatie prin bugetul aprobat Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

În aceasta categorie intra:
- Evaluarea persoanei cu handicap sub aspectul abilitatilor profesionale
- Identificarea tipului de handicap, a profesiilor si meseriilor care pot fi practicate de persoanele din grupul tinta - formarea în meseriile care ofera cele mai mari sanse de angajare pe termen scurt si mediu
- Consilierea persoanelor cu handicap în ceea ce priveste drepturile acordate de lege pentru persoanele cu handicap angajate în munca
- Consilierea familiilor persoanelor cu handicap în ceea ce priveste sprijinul acordat deplasarii la locul de munca si importanta activitatii pentru persoana cu handicap
- Prospectarea pietei muncii sub aspectul oportunitatilor de angajare si a disponibilitatii agentilor economici de a angaja persoane cu handicap
- Informarea agentilor economici cu privire la facilitatile legale acordate de lege la angajarea în munca a unei persoane cu handicap
- Întarirea colaborarii cu Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca în vederea identificarii de oportunitati de angajare.

Pot avea calitatea de solicitanti eligibili asociatii sau fundatii care au ca obiect desfasurarea de activitati nonprofit în domeniul asistentei sociale, Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din subordinea Consiliilor Judetene, respectiv a Consiliilor Locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Termenul limita pentru depunerea propunerii de proiect este 11 august 2006 ora 12.00.

Informatii suplimentare: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, Calea Victoriei nr. 194 Bucuresti, E-mail: pin3.2006@anph.ro, Web: www.anph.ro

 

  Top
 

Fonduri pentru prevenirea HIV/SIDA si a violentei în familie

Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin Ortodoxa (IOCC) invita ONG-uri locale din Bucuresti, Roman si judetele Bacau, Constanta, Dolj, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Timis sa depuna propuneri de proiecte. Fondurile disponibile pentru aceste granturi sunt parte a programului Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a Violentei în familie în România, un program comun al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), IOCC si Ministerul Educatiei si Cercetarii, cu sprijin financiar din partea Agentiei pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite (USAID).

Propunerile de proiect ce vor fi selectate pentru finantare vor urmari sa îmbunatateasca capacitatea BOR de a mobiliza comunitatile locale pentru a actiona în una sau mai multe din urmatoarele domenii:
1. Prevenirea transmiterii HIV/SIDA prin promovarea abstinentei pâna la casatorie si fidelitate.
2. Prevenirea violentei în familie prin promovarea unui model de familie bazat pe dragoste, respect, onestitate si comunicare.
3. Promovarea unui comportament nediscriminatoriu fata de persoanele care traiesc cu HIV /SIDA si/sau fata de persoanele afectate de violenta în familie.

Proiectul propus IOCC pentru finantare trebuie sa fie condus de un ONG autorizat (aplicant principal). În planificarea si implementarea proiectului, aplicantul principal trebuie sa dezvolte cel putin un parteneriat cu eparhiile/comitetele filantropice, scolile sau alte institutii locale deja implicate în proiectul dezvoltat de BOR si IOCC în cele 8 locatii din tara: Bucuresti, Roman si judetele Bacau, Constanta, Dolj, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Timis.

Fondurile cerute de la IOCC trebuie sa fie între 8,000 si 12,000 USD. Este obligatoriu sa existe si o contributie locala, fie sub forma financiara sau în natura (minim 15%). Durata activitatilor proiectului nu trebuie sa depaseasca 12 luni.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 28 august 2006 orele 17.00. Propunerile trebuie primite la biroul IOCC din Bucuresti prin posta sau e-mail (Anemarie Gasser, Cerere de finantare - IOCC România, Bd. Unirii nr.15 bl.3 sc.A ap.15 sector 4, cod 040102, Bucuresti, ioccrom@xnet.ro, Subiect: A. Gasser, Cerere de finantare). Informatii suplimentare: tel: 031 4057799, mobil: 0721 223593, gasserane@yahoo.com, Gasser Anemarie Community Development Officer.

 

  Top
 

Fundatia pentru o Societate Deschisa - Programul EAST-EAST

East-East este un program de finantare comun al Open Sociey Institute (OSI) si al retelei Soros de fundatii independente din tarile Europei Centrale si de Est, tarile componente ale fostei Uniuni Sovietice, Mongolia si Turcia.

Programul a fost initiat de OSI si este implementat în fiecare din tarile participante de Fundatia Soros din tara respectiva sau, în cazul ca nu exista o astfel de fundatie, de un partener strategic local.

Programul ofera sprijin financiar si logistic oamenilor si organizatiilor pentru a întari colaborarea între acestia si parteneriatele trans-frontaliere, în scopul promovarii valorilor societatii deschise. Programul promoveaza transparenta, dialogul si crearea unui spatiu neutru de dezbatere pentru prezentarea opiniilor. Principalul obiectiv al programului este sa faciliteze schimbul de valori, de idei, de modele de dezvoltare si de bune practici între oameni si organizatii din tarile participante.

East-East încurajeaza initiativele care contribuie la o mai buna comunicare între persoanele si organizatiile ce lucreaza la nivel local si astfel conduc pe termen lung la schimbari sociale pozitive.

Programul acorda prioritate initiativelor pe termen lung cu obiective bine precizate care au un potential real de a produce schimbari si de a raspunde problemelor concrete ale comunitatilor si societatilor implicate.

Programul finanteaza seminarii, ateliere de lucru, mese rotunde si schimburi de experienta între persoane provenind din tarile participante în retea. Pentru astfel de activitati East-East ofera fonduri astfel: granturi directe acoperirea cheltuielilor cu participantii în România (cazare, masa, transport), finantare indirecta pentru transportul international al participantilor din tarile reprezentate în program; finantarea indirecta nu se acorda independent, ci numai legata de o cerere de finantare directa.

Pentru activitatile care au loc în România, pot solicita finantari prin programul East-East organizatii neguvernamentale si institutii de învatamânt care au sediul si personalitate juridica în România. Daca în proiect sunt incluse activitati care se desfasoara în alte tari, pentru fiecare tara trebuie sa existe un partener institutional care sa solicite finantarea pentru cheltuielile specifice.

Programul este deschis pe tot parcursul anului. Pentru ca procedura de evaluare necesita un timp îndelungat, aplicatiile trebuie trimise cu cel putin opt saptamâni înainte de desfasurarea primei activitati pentru care se solicita finantare. Informatii suplimentare: E-mail: info@buc.osf.ro, Web: www.osf.ro.

 

  Top
 
 
 
Titlul proiectului: Pro comunitas - Finantat prin Programul Phare 2003 Consolidarea Societatii Civile in Romania
Editor: Centrul Euroregional pentru Democratie (agendaong@regionalnet.org)

*Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene
 

Centrul Euroregional pentru Democratie
Semenic nr. 10, 300035 Timisoara, Romania
Tel.: +40 (256) 221 471
Fax: +40 (256) 436 663

www.regionalnet.org

Pentru abonare dati click aici!
Pentru dezabonare dati click aici!