fd
cauta in site
 
ds

Cooperare regionala transfrontaliera

Banatul fara frontiere (2010)

Aplicanti
Asociatia pentru Dezvoltarea Kikindei (ARK), Kikinda, Serbia

Parteneri
Centrul Euroregional pentru Democratie (CED), Timisoara
Initiativa tinerilor din Kikinda (KIM), Kikinda, Serbia

Loc de desfasurare
Kikinda, Rusko Selo (Serbia)
Jimbolia, Timisoara (Romania)

Scopul proiectului
Pregatirea tinerilor din regiunea Banat pentru scrierea si implementarea de proiecte transfrontaliere Romania – Serbia, pornind de la o viziune comuna asupra Banatului ca viitoare euroregiune.

Obiective
Dezvoltarea unui model de cooperare plurilingv, pentru tinerii din patru localitati din regiunea Banat, prin scrierea si implementarea de proiecte transfrontaliere, in echipa.
Sesiuni informale de prezentare a oportunitatilor de finantare pentru proiecte transfrontaliere la care au participat reprezentanti ai USAID Romania, USAID Serbia, ADF Romania, ADF Serbia, The German Marshall Fund, Open Society Foundation, Cooperative Housing Foundation.
Elaborarea a cel putin patru proiecte, de catre tineri in parteneriat cu seniori, si gasirea de posibile surse de finantare.

Grup tinta
Proiectul se adreseaza tinerilor, reprezentantilor ONG, autoritatilor locale, institutiilor de invatamant, IMM-urilor si Camerelor de Comert Regionale din Banat, precum si reprezentantilor Euroregiunii DKMT.

Activitati
Workshop-ul „Imaginati-va Banatul fara frontiere!” (Rusko Selo, Serbia) – atelierul are ca scop identificarea valorilor si ariilor de interes comune pentru participanti, precum si insusirea cunostintelor de baza necesare scrierii de proiecte transfrontaliere.
Workshop-ul „Cum sa elaborezi un proiect transfrontalier” (Jimbolia, Romania) – atelierul are ca scop prezentarea mai multor exemple de buna practica si asistarea participantilor in elaborarea de proiecte transfrontaliere.
Concurs de proiecte transfrontaliere, adresat tinerilor din regiunea Banat – competitia va culmina cu prezentarea si promovarea celor mai bune cinci propuneri de proiect autoritatilor locale si intreprinzatorilor din regiunea Banat.

Proiectul este implementat in contextul programului East-East: Partnership Beyond Borders.

 
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007