fd
cauta in site
 
ds

Educatie pentru democratie

Transparenta in interes comunitar – proiect pentru cresterea gradului de responsabilizare si transparentizare a institutiilor publice din judetul Timis,
2007 – 2008

Parteneri
Prefectura Timis, Asociatia Microregionala Banat – Ripensia de Dezvoltare a Localitatilor, Asociatia Comunitara Telecentru Traian Vuia si Asociatia Timis Torontal.

Obiectiv
Cresterea transparentei si responsabilizarii reprezentantilor institutiilor administratiei locale din trei zone pilot ale judetului Timis, prin intarirea rolului de monitor eficient al organizatiilor neguvernamentale din judet.

Obiective specifice
Evaluarea modului de aplicare de catre reprezentantii autoritatilor publice locale din judetul Timis a Legii 350 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitati nonprofit de interes local, a Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica si a Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Surprinderea gradului de informare a cetatenilor, reprezentantilor ONG si institutiilor publice locale din cele trei microregiuni cu privire la cele trei legi.
Informarea cetatenilor si a organizatiilor neguvernamentale din localitatile tinta cu privire la drepturile si obligatiile conferite de cele trei legi.
Cresterea gradului de responsabilizare si transparentizare a institutiilor publice din judetul Timis prin activitati de monitorizare a implementarii celor trei legi.

Grup tinta
Organizatiile neguvernamentale, primariile, consiliile locale si cetatenii din 25 de localitati din jud. Timis, cu puncte focus Deta pentru zona de sud, Traian Vuia pentru est si Jimbolia pentru vest.

Activitati
Vizite la sediile primariilor si consiliilor locale din cele trei zone ale judetului Timis in vederea evaluarii modului de aplicare a Legii 350 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitati nonprofit de interes local, a Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica si a Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, vizitarea paginilor web ale institutiilor supuse monitorizarii si informarea reprezentantilor institutiilor locale si ai ONGurilor cu privire la concluziile evaluarii.
Evaluarea prin chestionar a cetatenilor, a reprezentantilor ONG din cele trei microregioni si ai institutiilor publice propuse spre monitorizare pentru a identifica gradul de informare cu privire la cele trei legi, informarea reprezentantilor institutiilor locale si ai ONG cu privire la rezultatele studiului si elaborarea strategiei de informare a cetatenilor si a membrilor ONG cu privire la cele trei legi.
Derularea unei campanii de informare a cetatenilor si a organizatiilor neguvernamentale din localitatile tinta cu privire la cele trei legi.
Monitorizarea continua a institutiilor administratiei publice locale din cele trei zone pilot ale judetului Timis cu privire la aplicarea Legii 350, Legii 52/2003 si a Legii 544 si informarea reprezentantilor institutiilor locale si ai ONG cu privire la concluziile monitorizarii.

Proiectul este implementat in perioada 1 decembrie 2007 – 30 octombrie 2008 cu sprijinul financiar al UNIUNII EUROPENE prin programul PHARE 2005 Consolidarea Democratiei in Romania, Componenta 2 – Democratie, drepturile omului, statul de drept, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei. Valoarea finantarii acordate este de 47.401 Euro.

 
2017-09-18
Şcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR), în parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, în stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare româno-norvegiană pentru îmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how româno – norvegian, în domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), în parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, împreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, în campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007