fd
cauta in site
 
Apel pentru participare si formular de inscriere
2008-04-09

[Descarca Furmularul de inscrire.]

Ești student în Arad, Cluj sau Timișoara? Vrei să dobândești cunoștințe și abilități de promovare a politicilor în educație, de advocacy și networking? Ești interesat să le pui apoi în practică pentru o guvernare mai transparentă, mai responsabilă și mai eficientă a universității la care studiezi?

Înscrie-te la sesiunile de instruire organizate de Centrul Euroregional pentru Democrație din Timișoara și vei putea avea un rol activ în influențarea proceselor de luare a deciziilor la nivelul universității tale!

Modulele de instruire sunt organizate în cadrul proiectului Guvernare responsabilă în învățământul superior: proiect de promovare a principiilor bunei guvernări în universitățile de stat din Centrele Universitare Arad, Cluj și Timișoara, derulat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin programul PHARE 2005 Consolidarea democrației în România, Componenta 2 - Democrație, drepturile omului, statul de drept, independența justiției și lupta împotriva corupției. Prin această inițiativă se urmărește definirea și implementarea unui cadru general de guvernare responsabilă, transparentă și eficientă pentru procesele de luare a deciziilor și management al educației, inclusiv managementul diversității culturale, în Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Victor Babeș’ și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Sesiunile de instruire se vor desfășura la Timișoara dupa următorul calendar:

1.    Promovarea politicilor în educație 5 - 7 mai 2008

2.    Advocacy 8 - 10 mai 2008

3.    Networking 12 - 14 mai 2008.

Condiții de eligibilitate:

Sunt încurajați să se înscrie lideri și membri ai organizațiilor studențești/ de tineret din cele trei centre universitare, dornici să se implice în proiectul Guvernare responsabilă în învățământul superior. Participanții trebuie să fie studenți la Universitatea ‘Aurel Vlaicu’, Universitatea ‘Babeș-Bolyai’, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș sau Universitatea de Științe Agricole a Banatului.

Cheltuielile de transport, cazare și masă pentru participanții din Arad și Cluj sunt acoperite de Centrul Euroregional pentru Democrație, în limita locurilor disponibile.

Pentru înscrieri vă rugăm să ne trimiteți formularul de înscriere completat la adresa cbalint@regionalnet.org până cel târziu la data de 25 aprilie 2008. Formularul de înscriere este disponibil pe pagina de intenet www.regionalnet.org în secțiunea Noutăți, sau poate fi trimis la cerere.
Pentru mai multe informatii referitoare la proiectul derulat de CED va rugam sa consultati pagina web www.integritate.ro/guvernareresponsabila

Persoană de contact:
Cătălin Balint-Codrean
Coordonator Program
E-mail: cbalint@regionalnet.org
Fax: 0256 436633
Tel: 0256 221471
Mobil: 0722632343
2017-09-18
ƞcoala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori
În perioada 11-16 septembrie 2017, AsociaĆŁia pentru Promovarea Femeii din RomĂąnia (APFR), Ăźn parteneriat cu Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), a organizat Școala Regională de Vară a Tinerilor Antreprenori “Antreprenor5Vest”, Ăźn stațiunea Secu, Caraș-Severin.
2016-06-14
Cooperare romĂąno-norvegiană pentru Ăźmbunătățirea accesibilizării universităților și bibliotecilor universitare din Regiunea de Vest
În perioada 4 – 9 iunie 2016, echipa Centrului Euroregional pentru Democrație (CED) a efectuat o vizită de studiu la Halden și Oslo, Norvegia, pentru a pune bazele unui schimb de know-how romĂąno – norvegian, Ăźn domeniul accesibilității universităților și bibliotecilor universitare pentru persoanele cu dizabilități.
2016-01-15
xploit.my.id
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED), Ăźn parteneriat cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, lansează site-ul proiectului „Universități all-inclusive: Proiect pentru Ăźmbunătățirea serviciilor de accesibilizare ale universităților, adresate studenților cu dizabilități”.
2015-11-26
Concurs „Campus inclusiv”
Centrul Euroregional pentru Democrație (CED) din Timișoara, Ăźmpreună cu Școala de Management din Fribourg, Elveția, anunță lansarea concursului de selectare a organizațiilor / grupurilor de inițiativă studențești care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, Ăźn campusurile universitare din Timișoara.

Arhiva stiri

IMP@CT - buletin lunar
Nu pierdeti aceste oportunitati !
 
Home | Despre noi | Programe | Parteneri | Arhiva stiri | Legaturi utile | Harta site | Contact
Centrul Euroregional pentru Democratie © Copyright 2007